[Uitslag] Spanje - Zuid-Korea

Spanje - Zuid-Korea 0-0 (pen. 3-5)

De Spanjaarden waren vandaag de betere ploeg, zo bleek uit deze eerste helft die duidelijk liet zien dat de Spanjaarden zeker de meerdere van Korea waren. Al begonnen beide teams afwachtend en nam Korea eerst nog het initiatief met vooral hoge ballen, maar dat leidde tot niets. De Spaanse coach Camacho liet de niet helemaal fitte Raùl op de bank. Deze werd dan ook erg gemist door de Spaanse voorhoede. Daarna waren het de Spanjaarden die het initiatief overnamen, wat kansen opleverde zoals een omhaal van Baraja die naast ging en een kopbal van Morientes. Nadat Helguera de net van een enkelblessure herstelde Tae-Young Kim op de enkels trapte moet deze belangrijke verdediger van Korea het veld ruimen voor Eul-Yong Lee. Vlak voor rust komen er nog meer kansen op de openingstreffer voor Spanje via kopballen van De Pedro en Hierro maar ook die gaan beide naast.

Aan het begin van de tweede helft zette Spanje de aanval gelijk in maar creëerde niet echt uitgespeelde kansen totdat Morientes een kopdoelpunt maakte, maar die werd afgekeurd waarschijnlijk door een duwfout maar duidelijk was het niet. Pas ver in deze helft kregen de Koreanen een goede kans, die fantastisch werd gepareerd door Casillas. De rest van de tweede helft was niet boeiend en de ploegen leken een beetje hun krachten te sparen in de hitte. Uiteindelijk bleef het dus 0-0 na een tochwel spannend slot.

Aan het begin van de verlenging leek Spanje al snel de golden goal te maken maar de grensrechter vlagde dat de bal over de achterlijn was geweest terwijl dat duidelijk niet zo was de goal ging dus niet door, of het doelpunt ook gevallen was als er niet gefloten was is niet duidelijk maar de kans was in ieder geval groot. In de tweede verlenging was het Morientes die doorbrak en een goed schot loste, maar tot zijn schrik knalde de bal tegen de paal. Er kwamen nog wat doelrijke kansen maar die werden goed gepareerd door de verdedigers aan beide kanten.

De gevreesde penalty's moesten dus toch echt beslissen welk team het tegen Duitsland op mocht nemen in de halve finale. Alle Zuid-Koreanen namen hun pingels vol zelfvertrouwen en waren ook raak. Alleen bij de eerste kon Casillas er een hand tegen zetten, maar die was zo hard dat de bal toch in het doel ging. De Spanjaarden begonnen ook goed en schoten hun eerste 3 zonder problemen raak. Maar toen de pas 20-jarige en zeer vermoeide Joaquin de penalty ging nemen voelde velen aan dat dit weleens de kans voor keeper Lee was, en dat was het ook, want Lee bewoog vrij vroeg en Joaquin twijfelde over welke hoek en schoot tegen de keeper. De beslissende strafschop werd zeer sterk afgemaakt wat het startschot was voor grote feesten in alle Zuid-Koreaanse steden.

Spanje Casillas, Puyol, Hierro, Nadal, Romero, Joaquin, Baraja, Helguera (Xavi 93'), De Pedro(Mendieta 69'), Valerón(Luis Enrique 79'), Morientes

Zuid-Korea: Jae-Woon Lee, Jin-Cheul Choi, Hong, Tae-Young Kim (Hwang 89'), Song, Nam-Il Kim(Eul-Yong Lee 32'), Young-Pyo Lee, Yoo (Chun-Soo Lee 60'), Park, Ahn, Seol

Scheidsrechter: Gamal Ghandour (Egypte)

Geel: De Pedro, Morientes, Yoo

Toeschouwers: 40.000