FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 juni 2002

Uitslag Kwalificatie GP Europa

Williams coureur Juan-Pablo Montoya heeft voor de zevende keer in zijn carrière een pole-position weten te veroveren. Ditmaal was hij in de kwalificatie van de Grote Prijs van Europa op de Nürnburgring de snelste en bleef hij zijn teamgenoot Ralf Schumacher net voor.

De Ferrari's moesten wijken voor beide Williams. Michael Schumacher en Rubens Barrichello starten respectievelijk van de derde en vierde plaats.

/tr>
1Montoya1:29.906
2R Schumacher+0.009
3M Schumacher+0.129
4Barrichello+0.481
5Coulthard+0.644
6Räikkönen+0.685
7Trulli+1.021
8Button+1.23
9Heidfeld+1.305
10Salo+1.483
11Massa+1.827
12Panis+2.000
13McNish+2.035
14Sato+2.093
15Frentzen+2.238
16De la Rosa+2.375
17Irvine+2.604
18Fisichella+2.685
19Vlleneuve+3.062
20Webber+3.090
21Bernoldi+3.454
22Yoong+4.345

Dodental gruwelijke zwemwedstrijd loopt op

JanJaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gruwelijke zwemwedstrijd heeft aan tenminste elf mensen die vanuit Noord-Afrika naar Europa probeerden te komen het leven gekost, zo heeft een Tunesische krant zaterdag bekendgemaakt.

De 'wedstrijd' zou zich vorige week hebben afgespeeld toen de kapitein van een schip zich geconfronteerd zag met een groep van 120 mensen, die alle ongeveer 370 euro betaald hadden voor een tocht naar de overzijde van de Middellandse Zee. Zijn schip bood echter slechts plaats aan 70 mensen. De kapitein zette koers naar zee en kondigde aan dat "de eerste zeventig die zijn schip zouden bereiken mee mochten". Nadat dat aantal was gehaald voer het schip echter meteen weg, de overige zwemmers aan hun lot overlatend. De Tunesische kustwacht enterde het vaartuig vrijwel onmiddellijk en hield alle opvarenden aan.

Op zaterdag spoelde het inmiddels elfde lijk aan. Het ging om een verdronken Nigeriaan. Eerder waren al de stoffelijke resten van tien mensen geborgen.

Pakistaans huwelijksfeest wordt bloedbad

Een huwelijksfeest in het noordoosten van Pakistan is in een bloedbad geëindigd, nadat een mortiergranaat in de feestende menigte werd afgevuurd. Hierbij vonden 21 mensen de dood, waaronder 14 kinderen en de bruidegom. Meer dan 40 mensen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde in Korez, ongeveer 250 kilometer ten zuidwesten van de grensstad Peshawar. In deze stad zijn wapens vrij verhandelbaar op de zwarte markt.

De lokale autoriteiten melden dat gasten blij in de lucht schoten als traditionele manier van feestvieren, toen één van de gasten de mortier ondersteboven laadde. De mortier explodeerde vroegtijdig en het doodde direct verschillende mensen. De gewonden werden naar een ziekenhuis overgebracht, waar sommigen later aan hun verwondingen overleden.

'Chirac loost top geheime dienst'

De Franse president Chirac wil de chefs van de binnenlandse geheime dienst en de contraspionage ontslaan omdat die een onderzoek zouden hebben ingesteld naar de financiële handel en wandel in Libanon en Japan van Chirac. Dit heeft de Franse krant Le Monde gemeld.

Volgens Chirac zijn de chefs tijdens de vorige socialistische regering akkoord gegaan met onderzoek naar zijn banden met premier al-Hariri van Libanon en de Japanse financier/bankier Osada. Volgens geruchten is een deel van het losgeld voor de vrijlating van vijf Fransen in Libanon in 1988 in de zakken van Franse politici beland.

Keroppi gaat kleien

Keroppi gaat kleien

Ik kwam na een halve dag werken blij het huis binnen kwam stormen met de mededeling "0 cent kasverschil" wees mijn moeder naar de telefoon en zei dat ik een vriendin terug moest bellen.
Toen ik haar aan de lijn kreeg overviel ze me met een stortvloed aan woorden waar ik nog net "park, parade, leuk, en Stonehenge" uit kon halen. Aha, het is dus de bedoeling om iets leuks te gaan doen, nou daar ben ik altijd wel voor in!

Snel werden nog wat mensen opgetrommeld en spraken we af op het station, ogenblikkelijk begon ik aan mijn race tegen de klok. Nog nooit heb ik in zo weinig tijd 2 broodjes weggewerkt, gedouched, m'n Gamma-outfit voor iets meer casual verruild en mijn tas volgestort met troep die ik nodig dacht te hebben.
Met de mededeling "je ziet me wel verschijnen" richting mijn moeder, fietste ik weg. Of dat ik nou wind mee had of het station toch wat dichterbij lag dan ik had ingecalculeerd... ik was in ieder geval te vroeg. Een mooie redenen om naast een retourtje Rotterdam CS nog een zak snoepjes te kopen.
Net toen ik mijn eerste snoepje op wilde smikkelen ging mijn telefoon af, het was 1 van mijn vriendinnen die door omstandigheden veel later zou komen.

Ondertussen was de groep, op haar na, compleet en terwijl we ondertussen 3 treinen hadden laten passeren zagen we haar eindelijk aan komen rennen. Na een voorspoedige reis (waarom klaagt men toch altijd over het OV, ik heb nauwelijks problemen) vervolgden we onze tocht naar het Zuiderpark (ook wel bekend als 'het park bij de Euromast").
Nou wil het feit dat 2 meisjes uit de groep nogal apart gekleed waren, elfjes-style om het zo uit te drukken. En het was grappig en genant tegelijk om te zien hoe dom en ongegeneerd mensen kunnen staren.

Toen we eindelijk op de plaats van bestemming waren ('Stonehenge' nagebouwd met bamboe-stokjes...) zagen we dat er de mogelijkheid was om een picknick mand te bestellen. De combinatie honger + mooi weer deed ons niet lang twijfelen en algauw stonden we watertandend te wachten op onze mand. Terwijl we een beetjes stonden te kletsen drong een man met een handycam ons groepje binnen en probeerde een diepzinnig gesprek te op gang te brengen. De gedachte dat we gefilmd werden deed onze glimlachen verstarren in 'foto-grijnzen' en her en der werden plukjes haar gauw in model geschoven.
Bij wijze van redding werd ons een gigantische picknickmand in de handen gedrukt en we liepen naar een zonnig plekje op het grasveld. Het aanzien van 5 meisjes met een enorme picknickmand tussen de overjarige hippies en andere spirituele mensen moet een bijzonder leuk gezicht zijn geweest want opeens doemde er een professionele tvcamera (R'dam tv ofzo ) voor ons op en wederom werden we gefilmd. Blij dat we net die plukjes haar in model hadden gebracht probeerden we tegelijkertijd net te doen alsof we niet door hadden dat we gefilmd werden en zo mooi mogenlijk in beeld te komen.

Terwijl we liggend en kletsen in de zon de picknickmand leegvraten werden we aangesproken door iemand van organisatie. Of wij misschien intresse hadden om mee te doen aan de vrouwencircel. Ik kreeg gelijk aan een visioen van vrouwen die hand in hand al dansend en zingend een grote kring vormen en probeerde de jongen uit te leggen dat ik me daar toch niet echt het type voor voelde. Maar nee! Wij begrepen het helemaal verkeerd, legde hij ons geduldig uit. De vrouwencircel was een grote hoop klei waar een rok van moest gemaakt worden. 'S avonds werd een vrouw daar toch haar middel in ingegraven om daar een aria te gaan zingen.
En het bezwaar dat onze kleding vies zou worden werd meteen verworpen, het was namenlijk de bedoeling dat je gehuld in een wit jurkje jezelf in de hoop klei zou werpen.

Na onderling overleg gedurende 5 minuten (de jurkjes waren namenlijk best wel doorschijnend ) durfden we het toch wel aan en gingen een 5-tal jurkjes halen.
Terwijl ik naar de berg klei liep gniffelde een vriendin: "Deze schijnt nog meer door dan die jurk van kolderdag ". Maar ach, een snelle blik om mij heen leerde mij dat ik geen bekende zag en ook geen mensen die ik als bekende zou willen hebben. Dus 'who cares' en met 2 vriendinnen begonnen we te boetseren. Echt geweldig om te doen, kleien, maar dan op mega-formaat! Op de rok hebben we toen een manshoog vrouwfiguur gemaakt. En toen we in volle tevredenheid naar het resultaat keken, bemerkten we dat de klei overal op ons zat. Van onze tenen tot aan onze oogleden!
Gierend van het lachen (want melig word je wel van dat wroeten in een berg klei) liepen we naar de tuinslang die daar lag met om je schoon te spoelen. Terwijl ik mijn benen ontdeed van klodders modder greep mijn vriendin opeens de slang uit mijn handen en spoot op mijn buik. "Aaaarrrrrg! Jij... jij... jij..." bracht ik uit, geschokt door het koude water op mijn buik en het feit dat de jurkjes nou helemaal door zouden schijnen. Onmiddelijk rukte ik de slang uit haar handen en wraaklustig spoot ik haar ook nat. Terwijl dit schouwspel zich nog even herhaalde en ik meer en meer op een 'miss wet-dress' deelneemster begon te lijken, zag ik in mijn ooghoek de tv-camera weer opdoemen. Ja meisjes in natte witte jurkjes, zo scoor je wel bij de kijker he...

Toen besloten we dat we wel nat en schoon genoeg waren en gingen weer terug naar onze picknickmand + kleed om daar in het zonnetje op te drogen. (Wederom doemde de tv camera op, zouden we gestalkt worden?) Toen we eindelijk weer droog waren en onze normale kleding aanhadden begaven we ons naar een ander deel van Rotterdam, daar was namelijk de Parade, en volgens 1 van ons was dat heel erg leuk. Maar blijkbaar waren we vandaag nog niet genoeg gefotografeerd en gefilmd want onderweg kwamen we een man tegen met fototoestel. Onze monden sprongen automatisch in een 'foto-grimas' totdat we *klik* hoorden. Omdat we toch onze nieuwsgierigheid niet konden bedwingen vroegen we waarom deze man hier stond met zijn fototoestel. Toen we hoorde dat hij van plan was om een fotoboek te maken met foto's van mensen in Rotterdam boden we meteen aan om nog eens te poseren. En nog eens, en och een extra foto voor de zekerheid kan nooit kwaad he!

Aandachtsgeil? Wij?

Kameel aanleiding schietpartij India-Pakistan

De hevige schietgevechten van afgelopen woensdag aan de grens van India en Pakistan, waarbij twee doden vielen, zijn mogelijk veroorzaakt door een kameel.

De beschietingen begonnen toen een Pakistaanse soldaat de grens passeerde op jacht naar een verdwaalde kameel. Indiase soldaten vreesden dat de man India wilde binnenvallen en zetten de achtervolging in. Pakistanen wilden hun collega beschermen en openden daarom het vuur. De soldaat die de kameel wilde helpen, kwam daarbij om het leven.

Bierstunt Beilen loopt behoorlijk uit de hand

Een bierstunt van een supermarkt in Beilen is vannacht behoorlijk uit de hand gelopen. Een ruzie tussen twee personen op de parkeerplaats bij de supermarkt mondde uit in een massale vechtpartij toen het beschonken publiek zich ermee ging bemoeien. De politie was met tien mensen ter plaatse om de vechtende partijen uit elkaar te houden, wat uiteindelijk lukte.

Speciaal voor het midzomernachtfeest in Beilen verkocht de plaatselijke supermarkt kratjes bier voor 5 euro per stuk. Om ongeveer twee uur 's nachts waren er ongeveer duizend kratjes verkocht. Volgens de politie dronk men het goedkope bier ter plaatse op. Dit kwam mede doordat er bij de supermarkt een concert werd gegeven door het in het noorden populaire piratenmuziek-duo Lucas & Gea.

De politie heeft niemand aangehouden. De supermarkteigenaar, die een vergunning voor de nachtelijke stuntverkoop had, sloot na overleg met de politie om drie uur de deuren. Het bier was toen nog niet uitverkocht.

Veel doden door noodweer in Rusland

In Rusland is in het noorden van de Kaukasus door hevig noodweer veel schade aangericht. Zeker 28 mensen zijn hierbij omgekomen en drie mensen worden vermist. Zo'n 20.000 mensen zijn op de een of andere manier getroffen door de overstromingen. Bijna 6000 Russen hebben hun huis moeten verlaten.

President Poetin heeft het leger ingeschakeld om noodhulp te bieden. Ook heeft hij een spoedbijeenkomst uitgeroepen met premier Kassianov.

Weerkundigen houden rekening met nog zwaardere regenval. In twee dagen is in het gebied net zoveel regen gevallen, als er normaal in drie maanden valt.

17-jarig meisje door het hoofd geschoten

Saekerhett, Peewee en RoelJewel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond vier uur vanmiddag is een 17-jarig meisje op Gebroeders Moorsweg in Maastricht door het hoofd geschoten. Ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht.

De dader, haar 'vriend', belde nadat hij haar had neergeschoten de ambulance. Hij vluchtte vervolgens naar Sittard, waar hij zichzelf op het politiebureau aangaf.

F1: Montoya pakt pole-position Europa

Williams coureur Juan-Pablo Montoya heeft voor de zevende keer in zijn carrière een pole-position weten te veroveren. Ditmaal was hij in de kwalificatie van de Grote Prijs van Europa op de Nürnburgring de snelste en bleef hij zijn teamgenoot Ralf Schumacher net voor.

De Ferrari's moesten wijken voor beide Williams. Michael Schumacher en Rubens Barrichello starten respectievelijk van de derde en vierde plaats.

Extremisten kopen Nederlandse moskeeën op

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marokkaanse moskeeën in Nederland worden opgekocht door extremisten uit het Midden-Oosten. Op deze manier kunnen zijn hun fundamentalistische ideologie verbreiden. Diverse voorlieden uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap zeggen dat de extremisten een sterk politiek geladen islam opdringen aan de veel gematigder Marokkanen in Nederland.

Abdoe Menehbi, voorzitter van de Stedelijke Marokkaanse Raad bij de gemeente Amsterdam, zegt dat dit bijvoorbeeld gebeurde met de Arrahmanemoskee in de Amsterdamse Pijp. Menehbi en andere buurtbewoners protesteerden tegen de overname, maar stadsdeel en politie hielden hen voor dat de eigenaar van het pand het voor het zeggen had. Het nieuwe bestuur liet moskeebezoekers desnoods door de politie verwijderen. Velen haakten af en gingen naar een andere moskee in de buurt.

Vorige week kwam de Arrahmane moskee voor in de 'Nova'-reportages. De imam gispte Arabische leiders die zich tegen zelfmoordaanslagen keren.

Breed verschijnsel

Op welke schaal extremistische islamisten in Nederland moskeeën opkopen, is niet duidelijk. Volgens Ahmed Aboutaleb, directeur van landelijk centrum voor multiculturele ontwikkeling Forum, is het een breed verschijnsel.

Gisteren, op een bijeenkomst in de Amsterdamse Moses en Aaronkerk, lieten veel Marokkaanse politici en kaderleden merken dat ze er genoeg van hebben dat fundamentalisten de Marokkanen een slechte naam bezorgen.


Zie Trouw voor het gehele artikel.

'LPF heeft acht jaar te gaan'

Jurri@n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Lijst Pim Fortuyn zal op den duur wellicht worden opgeheven of fuseren met een andere partij. LPF-leider Mat Herben zegt vandaag in een gesprek met de GPD-kranten dat de LPF acht jaar heeft om iets te veranderen, want het is onvermijdelijk dat de nieuwe beweging op den duur raakt ''ingekapseld'' door de reguliere politiek.

,,Pim Fortuyn zei ooit: Mat, over acht jaar is mijn effect uitgewerkt. Dan ben ik ingekapseld. En hij had gelijk. Misschien moeten we tegen die tijd de LPF wel opheffen of fuseren,'' aldus de LPF-leider.

Videoteam bij FC Groningen en illegale races

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Groningen gaat een Mobiel Video Team (MVT) inzetten bij voetbalwedstrijden van FC Groningen, illegale straatraces en andere risicovolle of grootschalige evenementen. Met de beelden kan men relschoppers tot jaren na een evenement aanhouden. De eerste arrestaties en veroordelingen hebben inmiddels al plaatsgevonden.

Het team wordt ingezet in onoverzichtelijke situaties, waarbij daders makkelijk in de massa kunnen verdwijnen. Ondanks speciale aanhoudingseenheden worden bij zulke calamiteiten nu vaak weinig mensen opgepakt. 'Met dit team halen we verdachten uit de anonimiteit', legt districtschef Martin Sitalsing uit. 'Daarnaast kunnen we zelf het moment van aanhouding uitkiezen. Soms kun je escalatie voorkomen door even te wachten met een arrestatie. De videoband kan in de rechtszaal ook dienen als ondersteunend bewijsmateriaal.'

De beelden die het MVT maakt, worden via een zender doorgestuurd naar de commandopost. Daar kunnen agenten live meekijken. 'We gaan niet stiekem filmen', verduidelijkt Sitalsing. 'We hebben er bewust voor gekozen met een grote camera de straat op te gaan, zodat iedereen ons kan zien.' De cameraman zal door twee agenten worden beschermd.

Inmiddels heeft het MVT al een aantal keer proefgedraaid bij thuiswedstrijden van FC Groningen. Hoewel de harde supporterskern de filmers snel in de gaten had, leverden die filmsessie direct een aantal aanhoudingen op. Sitalsing: 'Door de inzet van een MVT ontstaat grote onzekerheid onder supporters. Het korps Amsterdam-Amstelland heeft een keer een supporter aangehouden die een jaar daarvoor een agent had mishandeld tijdens Ajax-Feyenoord. De supporters schrokken ervan dat die man na een jaar nog werd aangehouden.'

[WK] Uitslag Senegal - Turkije

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De kwartfinalewedstrijd tussen Senegal en Turkije is, door een 'golden goal' in de eerste helft van de verlenging, gewonnen door Turkije.

Wedstrijdverslag
In het begin van de wedstrijd was Senegal de sterkere ploeg. In de 20e minuut scoorden ze zelfs, maar dit doelpunt werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten later kreeg Hakan Sukur vlak achter elkaar twee open schotkansen op doel. Maar beide keren miste hij de bal. Er volgden nog enkele kansen voor beide teams en Daf kon in de 44e minuut een schot van Basturk maar net van de lijn halen.

De tweede helft bracht enkele grote kansen voor beide teams, maar de afwerking bleef keer op keer achterwege. De teller bleef dus op nul staan.

In de verlenging begon Senegal erg optimistisch, maar vlak daarna nam Turkije het heft in handen. Na drie minuten scoorde Mansiz de 'golden goal' die de Turken naar de halve finale leidt.

Resterend speelschema
Nu alle groepswedstrijden, achtste finales en kwartfinales gespeeld zijn, ziet het resterende speelschema er als volgt uit:

Halve finale
(A) 25/06 | 13:30 - Duitsland - Zuid-Korea
(B) 26/06 | 13:30 - Brazilië - Turkije

Troostfinale
29/06 | 13:00 - Verliezer A - Verliezer B

Finale
30/06 | 13:00 - Winnaar A - Winnaar B

[Uitslag]Senegal - Turkije

Senegal - Turkije 0-1
Vantevoren al een bijzondere wedstrijd omdat beide teams nog nooit zover in het WK zijn geweest en een van beide minimaal nog een ronde verder gaat.
In het begin van de wedstrijd is Senegal de sterkere ploeg en in de 20e minuut komen ze zelfs tot een score, die terecht wordt afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later krijgt Hakan Sukur twee open schotkansen op doel vlak achter elkaar, maar beide keren mist hij de bal. Er volgen enkele kansen voor beide teams en Daf kan in de 44e minuut een schot van Basturk net van de lijn halen.
De tweede helft bracht enkele grote kansen voor beide teams, maar de afwerking bleef keer op keer achterwege. De teller bleef dus op nul.
In de verlenging begon Senegal erg optimistisch, maar vlak daarna nam Turkije het heft in handen en na drie minuten scoorde Mansiz. Het gouden doelpunt dat de Turken naar de halve finale leidt.

Senegal: Sylva, Daf, Malick Diop, Cisse, Fadiga, Diouf, Diatta, Diao, Coly, Bouba Diop

Turkije: Receber, Korkmaz, Akyel, Ozalan, Kerimoglu, Sukur (67' Mansiz), Basturk, Sas, Penbe, Belozoglu (91' Erdem), Davala

Scoreverloop: '93 Mansiz 0-1

Geel: Daf(12'), Belozoglu (22'), Cisse (63'), Mansiz (87')

Twijfel blijft over arbitrage

Hoewel iedereen het blijft ontkennen, is er toch weer een discussie ontstaan over mogelijke corruptie binnen het arbiter-corps op het WK.

Na al diverse twijfelachtige momenten op dit WK (waar Italië ook nog tegen heeft geprotesteerd) vonden er vanochtend in de kwartfinale tussen Spanje en Zuid-Korea weer twee vreemde momenten plaats.

Het eerste betrof een treffer van Morientes. Deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De herhaling liet alleen zien dat er van buitenspel geen sprake was. Het tweede vreemde moment was een voorzet van Joaquin, die achter de doellijn zo zijn gegaan, en dus uit. De bal die vervolgens weer door Morientes werd binnengekopt telde dan ook niet.

Wat het extra vreemd maakte, was dat de assistent-scheidsrechter zijn vlag pas omhoogstak toen de voorzet gevaarlijk werd voor het doel, en niet toen de bal op de lijn lag. Het leek zo alsof de man de thuisploeg wilde bevoordelen. Of was het hem misschien van hogerhand opgelegd?

[Uitslag] Spanje - Zuid-Korea

Spanje - Zuid-Korea 0-0 (pen. 3-5)

De Spanjaarden waren vandaag de betere ploeg, zo bleek uit deze eerste helft die duidelijk liet zien dat de Spanjaarden zeker de meerdere van Korea waren. Al begonnen beide teams afwachtend en nam Korea eerst nog het initiatief met vooral hoge ballen, maar dat leidde tot niets. De Spaanse coach Camacho liet de niet helemaal fitte Raùl op de bank. Deze werd dan ook erg gemist door de Spaanse voorhoede. Daarna waren het de Spanjaarden die het initiatief overnamen, wat kansen opleverde zoals een omhaal van Baraja die naast ging en een kopbal van Morientes. Nadat Helguera de net van een enkelblessure herstelde Tae-Young Kim op de enkels trapte moet deze belangrijke verdediger van Korea het veld ruimen voor Eul-Yong Lee. Vlak voor rust komen er nog meer kansen op de openingstreffer voor Spanje via kopballen van De Pedro en Hierro maar ook die gaan beide naast.

Aan het begin van de tweede helft zette Spanje de aanval gelijk in maar creëerde niet echt uitgespeelde kansen totdat Morientes een kopdoelpunt maakte, maar die werd afgekeurd waarschijnlijk door een duwfout maar duidelijk was het niet. Pas ver in deze helft kregen de Koreanen een goede kans, die fantastisch werd gepareerd door Casillas. De rest van de tweede helft was niet boeiend en de ploegen leken een beetje hun krachten te sparen in de hitte. Uiteindelijk bleef het dus 0-0 na een tochwel spannend slot.

Aan het begin van de verlenging leek Spanje al snel de golden goal te maken maar de grensrechter vlagde dat de bal over de achterlijn was geweest terwijl dat duidelijk niet zo was de goal ging dus niet door, of het doelpunt ook gevallen was als er niet gefloten was is niet duidelijk maar de kans was in ieder geval groot. In de tweede verlenging was het Morientes die doorbrak en een goed schot loste, maar tot zijn schrik knalde de bal tegen de paal. Er kwamen nog wat doelrijke kansen maar die werden goed gepareerd door de verdedigers aan beide kanten.

De gevreesde penalty's moesten dus toch echt beslissen welk team het tegen Duitsland op mocht nemen in de halve finale. Alle Zuid-Koreanen namen hun pingels vol zelfvertrouwen en waren ook raak. Alleen bij de eerste kon Casillas er een hand tegen zetten, maar die was zo hard dat de bal toch in het doel ging. De Spanjaarden begonnen ook goed en schoten hun eerste 3 zonder problemen raak. Maar toen de pas 20-jarige en zeer vermoeide Joaquin de penalty ging nemen voelde velen aan dat dit weleens de kans voor keeper Lee was, en dat was het ook, want Lee bewoog vrij vroeg en Joaquin twijfelde over welke hoek en schoot tegen de keeper. De beslissende strafschop werd zeer sterk afgemaakt wat het startschot was voor grote feesten in alle Zuid-Koreaanse steden.

Spanje Casillas, Puyol, Hierro, Nadal, Romero, Joaquin, Baraja, Helguera (Xavi 93'), De Pedro(Mendieta 69'), Valerón(Luis Enrique 79'), Morientes

Zuid-Korea: Jae-Woon Lee, Jin-Cheul Choi, Hong, Tae-Young Kim (Hwang 89'), Song, Nam-Il Kim(Eul-Yong Lee 32'), Young-Pyo Lee, Yoo (Chun-Soo Lee 60'), Park, Ahn, Seol

Scheidsrechter: Gamal Ghandour (Egypte)

Geel: De Pedro, Morientes, Yoo

Toeschouwers: 40.000

Ono toch onder het mes

OnoNu Japan voor het WK is uitgeschakeld heeft Shinji Ono toch besloten zich te laten opereren aan zijn blindedarm.
Omdat Ono vastbesloten was mee te doen aan het WK in eigen land, stelde hij een dergelijke ingreep eerder al uit.

Ono speelde alle vier de wedstrijd van Japan, maar alleen in de laatste maakte hij ook de volle 90 minuten vol. Hoewel hij verder geen klachten meer lijkt te hebben, gaat de Japanner toch maar onder het mes. Hij moet daarna vier dagen in het ziekenhuis blijven.

Feyenoord hoeft niet te vrezen voor een verlate terugkeer van hun middenvelder na deze operatie. Ono zei zijn vakantie in te korten, zodat hij gewoon op 14 juli zich bij de groep kan voegen.

Moreno valt over beschuldigingen

Scheidsrechter Byron Moreno uit Ecuador heeft zich fel uitgelaten over de beschuldigingen van de Italiaanse bond aan zijn adres. De Italianen zijn er stellig van overtuigd dat Moreno is omgekocht, om zo te zorgen dat Italië uit het WK zou worden gestoten. De afgekeurde buitenspel-goal van Tomassi en de rode kaart voor de vermeende schwalbe van Totti sterken hen in deze mening.

In de Chileense krant La Tercera gaf Moreno zijn kant van het verhaal. "De Italianen beschuldigen mij van corruptie, omdat zij in eigen land gewend zijn dat te doen. Hun aantijgingen zijn behoorlijk zwaar, ze moeten nu maar bewijzen dat zij gelijk hebben. Maar de situatie rondom de Koreaan Ahn toont al aan hoe onvolwassen de Italianen kunnen zijn."

Zelf vind Moreno dan ook dat hij een fout-loze wedstrijd heeft gefloten, en dat Italië nu naar excuses zoekt voor hun vroege uitschakeling. "Maar mijn geweten is zuiver", aldus de Ecuadoriaan.

De Italianen blijven echter bij hun stelling. Maldini, Toldo en woordvoerder Ranucci geloven nog steeds in een complot van de scheidsrechters tegen Italië.

Jongetje in Kazachstan bedekt met apenhaar

Dailyweird had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jongetje (6) in Kazachstan bedekt met apenhaarDoktoren in Kazachstan zijn verbijsterd over een 6-jarig jongetje dat op een aap lijkt. Het jongetje, Ablay, werd in een afgelegen bergdorpje vlakbij de Chinese grens gevonden.

Het jongetje is van top tot teen bedekt met haar en hij heeft een ovaal gevormde schedel. Doktoren denken dat blootstelling aan nucleair afval, of een genetische afwijking de oorzaak is.

Zijn moeder, Ayaulym (26), en vader, Bahyt (33) zijn verre familieleden van elkaar. In Kazachstaanse gehuchten komen zulke huwelijken wel vaker voor.

De moeder van het jongetje zei dat dorpsgenoten haar hadden geadviseerd om haar zoon naar een circus te brengen, maar zij wilde dat hij naar school ging. Ze zei: 'Zijn leven zal vol met moeilijkheden zitten. In de spiegel kijken zal hem pijn doen. Hij zal belachelijk gemaakt worden.'

De doktoren van het Aksay Hospital zeggen dat het jongetje een verassende beweeglijkheid, flexibiliteit, gezelligheid en een speciale intuïtie en een uniek gevoel voor richting heeft.

Boeren dumpen kadavers in het water

Boeren dumpen hun dode vee massaal in wateren in Groningen en Drenthe, zo meldt het waterschap Noorderzijlvest. Dit jaar zijn al 180 dode schapen en koeien uit het water gevist. Dit is bijna twee keer zoveel als vorig jaar.

Het waterschap vermoedt dat de boeren op deze wijze de kosten van destructie proberen te omzeilen, omdat bij de meeste kadavers de oren zijn afgesneden om de oormerken te verwijderen. Het waterschap is zeer bezorgd over de situatie, immers, als dode dieren lang in het water liggen kan dat gevolgen hebben voor de volks- en diergezondheid.

Boerenorganisatie NLTO is woedend over de aantijgingen van het waterschap. ,,We geloven niet dat professionele boeren dit op hun geweten hebben'', zegt J. Bruggeman namens de organisatie. ,,Maar wij vermoeden dat het hobbyboeren of particulieren zijn. Vee van boeren wordt namelijk altijd geregistreerd.'' Dat de oren van de kadavers zouden zijn afgesneden om de dieren onidentificeerbaar te maken, is volgens de boerenorganisatie niet hard te maken.

Ronaldo heeft last van dijbeen

RonaldoDe Braziliaanse spits Ronaldo heeft last van pijn in zijn dijbeen, zo bleek na de wedstrijd in de kwart-finale tegen Engeland. In dat duel werd Ronaldo halverwege de tweede helft gewisseld.

"Mijn spieren voelden moe, ik heb pijn in mijn rechterdij", aldus Ronaldo. "Maar het is niks om je druk over te maken, ik heb nu tijd om uit te rusten. Na de wedstrijd in de achtste finales tegen België had ik dat niet"

Ronaldo verwacht wel te spelen tegen Senegal of Turkijke, in de halve finale op woensdag.

Dief in brand gestoken door mensenmassa

Op het Indonesische eiland Java is een dief ter dood gebracht door een woedende mensenmassa. De man, die net had ingebroken en daarbij een televisie en een cd-speler uit een huis had gestolen, werd geslagen en daarna levend verbrand. Dat heeft de politie zaterdag meegedeeld.

In Indonesië is het steeds meer een regel dan een uitzondering dat het volk het recht in eigen hand neemt. De politie zou niet ingrijpen omdat zij het een doeltreffende maatregel vindt om criminaliteit te voorkomen.

Zeker 400 doden bij aardbeving Iran

Adnan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een zware aardbeving in het noorden van Iran zijn zeker 400 mensen omgekomen.Volgens de staatstelevisie zijn er honderden gewonden gevallen. De beving had een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Er wordt gevreesd dat er nog meer doden zijn gevallen.

De aardschok trof acht provincies in het land. In zeker 20 dorpen is de helft van de huizen beschadigd. Het epicentrum lag in de stad Qazvin. Daar vielen dan ook de meeste slachtoffers. Een naschok richtte even later veel schade aan in het dorp Avaj, vlakbij Qazvin.

De beving werd ook in de hoofdstad Teheran gevoeld. Inwoners renden daar in paniek de straat op.

Voetbal: Ook Feyenoord wil Inamoto

Feyenoord heeft, in navolging van PSV, ook belangstelling getoond voor de Japanse international Junichi Inamoto. Naar het schijnt volgen scouts van de Rotterdamse club de 22-jarige middenvelder met het blond geverfde haar al geruime tijd.

Inamoto, spelend voor de Engelse club Arsenal, kwam vorig seizoen naar de Premier League voor 6,2 miljoen. Echter speelde hij bij Arsenal geen minuut in het eerste elftal en is daar overbodig geworden.
Op het WK scoorde Inamoto twee keer voor Japan.

Feyenoords manager Jan D. Swart verklaarde dat er nog geen contact geweest met de speler en diens zaakwaarnemer. ,,Leuk is wel dat Inamoto in de Japanse pers heeft verteld dat zijn voorkeur uitgaat naar Feyenoord en dat hij graag met Shinji Ono in één elftal zou willen spelen. Dat is een goed teken.''

Eerder gaf PSV ook al aan dat belangstelling heeft voor de creatieve voetballer. Hij staat op een zogenoemde schaduwlijst van spelers die een eventueel vertrek van Mark van Bommel kunnen opvangen.

'Tekst op pakje sigaretten helpt niet'

De grote zwartomrande waarschuwingen op pakjes sigaretten hebben tot op heden niet geleid tot afname van de verkoop ervan. Het vakblad Distrifood meldde dit zaterdag na een inventarisatie onder supermarkten.

Sinds 1 mei staan op de pakjes grote teksten zoals 'Roken is dodelijk' en 'Roken kan het sperma beschadigen en vermindert de vruchtbaarheid'.

De meeste supermarkteigenaren zijn van mening dat de teksten ,,een kwestie van wennen'' zijn. Ook noemen zij de teksten betuttelend, bemoederend en zwaar overtrokken.

Eerder bleek al dat veel rokers hoesjes kopen om de teksten op de pakjes te bedekken.

[WK] Uitslag Spanje - Zuid-Korea

Na 120 minuten voetbal en 9 strafschoppen is Zuid-Korea wederom een ronde verder. Spanje werd in de strafschoppen serie uitgeschakeld nadat Zuid-Korea alle doelpunten maakte en Spanje er 1 miste.

In het begin van de wedstrijd was Zuid-Korea zoals dit hele toernooi sterk aanvallend. Maar rond de 18e minuut kwam de kentering in de wedstrijd en Spanje kreeg veel kansen. Twee Spaanse doelpunten werden zelfs afgekeurd. De eerste omdat bij een voorzet vanaf de achterlijn de bal over de achterlijn zou zijn geweest (wat niet het geval was). De scheidsrechter floot, waarna de Koreanen de bal lieten gaan, en het ingekopte doelpunt werd dus afgekeurd. Het tweede doelpunt dat werd afgekeurd kwam uit een vrije trap. Er werd gefloten voor trekken aan een shirtje. Zelfs in de herhaling was moeilijk te zien of dat zo was.

In de verlenging knokte Zuid-Korea weer door en Spanje leek enigzins uitgeput. Het kwam uiteindelijk op penalties aan en hierin bleek Zuid-Korea de beste troeven in handen te hebben.

Zuid-Korea treedt in de halve finale aan tegen Duitsland.

Vliegen en surfen tegelijk

Internetten in de lucht. Als het aan vliegtuigbouwer Boeing ligt gaat dat zeer binnenkort tot de mogelijkheden behoren. Alle luchtvaartmaatschappijen hebben vanaf volgend jaar de mogelijkheid hun passagiers een internet verbinding aan te bieden tijdens hun reis. Specifiek voor dit doel heeft Boeing speciale antennes ingekocht, zo liet het bedrijf vrijdag in Tokio weten.

Van alle grote luchtvaartmaatschappijen is tot nu toe alleen het Lufthansa ver gevorderd met het zogenoemde 'internetproject'. Pasagiers van de Duitse vliegmaatschappij zullen nog dit jaar op routes waarop een Boeing 747 wordt ingezet, kunnen vliegen en surfen tegelijk.

Schietpartij in discotheek ''The Challenge''

In de drukbezochte discotheek The Challenge in Hoofddorp heeft zaterdagmorgen vroeg een schietpartij plaatsgevonden. Twee mensen raaken hierbij lichtgewond: een bezoeker liep een schampschot op, een ander is geraakt in arm en been. De politie spreekt van een wonder dat er niet meer gewonden vielen, aangezien de schoten vielen temidden van veel publiek.

De discotheek op een bedrijventerrein in Hoofddorp is al vaker het decor geweest van incidenten, zowel binnen als op het omliggende terrein. De disco trekt bezoekers uit de wijde omgeving, waaronder Amsterdam. Over een mogelijk motief van het incident dat vier uur vannochtend plaatsvond is nog niets bekend. De schutter is nog voortvluchtig.

Loonstijging universiteitsbesturen boven CAO

Loonstijgingen van ver boven de in de CAO vastgelegde afspraken vallen de bestuurders van universiteiten ten deel. Ging het CAO-loon van de universiteitswerknemers vorig jaar met 3,6 procent omhoog, bestuurders incasseerden vele malen meer loonsverhoging, zo blijkt uit door de universiteiten aan de Volkskrant verstrekte gegevens.

De onderlinge verschillen in salariering tussen de bestuurders van verschillende universiteiten nemen eveneens toe. Drie bestuursleden in Wageningen verdienden in 2001 samen 300 duizend euro (inclusief sociale lasten), terwijl hun drie collega's in Utrecht de universiteit 539 duizend euro kostten. In Leiden stegen de loonkosten voor de drie bestuurders met 13,6% van 383 duizend euro naar 427.500 euro. De Technische Universiteit in Eindhoven is koploper, hier ontvingen de bestuursleden maar liefst 16% meer salaris en stegen de totale kosten van 589 duizend euro naar 680 duizend euro. De Technische Universiteit Delft heeft geen gegevens verstrekt.

Volgens de universiteit van Leiden trekken de verhogingen het verschil tussen managers salarissen in het bedrijfsleven en op universiteiten recht. Laatsgenoemde salarissen liggen namelijk 80% lager, zo wees een onderzoek vorig jaar uit.

Alleen aan de Rijksuniversiteit in Groningen stegen de salariskosten inclusief toeslagen nauwelijks meer dan de verhoging van 3,6 procent die de CAO ook aan ander universitair personeel gaf.

Dikke mensen betalen dubbel

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines ligt onder vuur omdat dikke passagiers twee tickets moeten kopen. Wie meer dan één stoel in beslag neemt, moet meer betalen, redeneert de maatschappij.

Volgens een woordvoerdster van SWA voert de maatschappij dit beleid al sinds 1980. Onlangs zijn de medewerkers eraan herinnerd na de invoering van een nieuw type boarding pass.

Baliemedewerkers moeten de breedte van klanten inschatten en hun vragen of ze normaal gesproken meer dan één stoel in beslag nemen. Als dat zo is, moeten ze twee tickets kopen. Als blijkt dat het toestel niet vol blijkt te zijn, kunnen de dikke passagiers de prijs van het tweede ticket terugkrijgen.

Negen van de tien klachten van passagiers die Southwest ontvangt, hebben betrekking op beknelling door een groot uitgevallen buurman of -vrouw, zei de medewerkster.

Enkele andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waaronder American Airlines en Continental Airlines, houden er een vergelijkbare policy op na. Het zou overigens niet zo heel vaak voorkomen.

Brusselse politie gaat rolschaatsen

doraantje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twaalf agenten van het Brusselse politiekorps hebben een cursus rolschaatsen gedaan. Binnenkort zullen ze een wekelijkse rolschaatsgroep begeleiden en in de zomerweekends zullen ze een oogje in het zeil houden in het Ter Kamerenbos aan de rand van de stad.

Later zullen de agenten wellicht ook elders in België hun kunsten gaan vertonen. Na de zomer zal men de nieuwe manier van verplaatsing evalueren.

CDA wil twee gevangenen in een cel

j0han en Ray_16v hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens CDA-Kamerlid Rietkerk moeten twee gedetineerden die veroordeeld zijn tot een relatief korte straf, in één cel worden gezet. Bovendien zou er meer elektronisch toezicht moeten komen. Volgens de politicus is dit beter dan het huidige beleid waarbij gevangenen naar huis gestuurd worden wegens personeelstekort in de gevangenissen. Minister Korthals van justitie maakte deze week bekend dat in de eerste helft van dit jaar 1889 criminelen vervroegd zijn vrijgelaten wegens het personneelstekort.

Secretaris van de ondernemingsraad van alle gevangenissen, TBS-klinieken en huizen van bewaring, Erik van der Molen, stelt dat de OR deze zomer grote problemen voorziet met het vervoer van verdachten. De dienst ondergaat een reorganisatie, de werklast stijgt en het ziekteverzuim in deze sector is tien procent. Er heerst nu dan ook de angst dat ook verdachten op vrije voeten komen, bijvoorbeeld door vertraagde aankomst bij de rechtbank. Vorige week kwam het gevangeniswezen in het nieuws toen ze een verdachte te laat afleverde bij de rechtbank in Groningen. De rechter besloot daarop de verdachte niet te vervolgen.

Het CDA eist opheldering. Rietkerk wil van Korthals weten hoe het kan dat er enerzijds een tekort aaan cellen is terwijl anderszijds het oplossingspercentage daalt.

Nederlandse bouwfraude breidt zich uit

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bouw-wereld is één groot kartel. Dat blijkt uit de schaduwboekhouding van het bouwbedrijf Koop Tjuchem. Het Openbaar Ministerie verdenkt op grond van die boekhouding honderden bedrijven van zwendel. De bouwfraude-affaire is daarmee veel groter dan gedacht. De bouwbedrijven worden verdacht van illegale prijsafspraken bij de aanbesteding van grote infrastructurele projecten.

Justitie in Rotterdam onderzoekt de zaak, maar ook de Tweede Kamer en de NMa zijn ermee bezig.

Bankpassen Fortis-klanten verdwenen

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer honderd Fortis-bankpassen zijn verdwenen bij het Rotterdamse postsorteercentrum. Inmiddels is van de rekeningen van vier gestolen passen geld verdwenen. De pincodes worden weliswaar niet meegestuurd, maar bijvoorbeeld in Frankrijk zijn de passen dan desondanks te gebruiken. In één geval is dat ook daadwerkelijk gebeurd. Het is nog onbekend hoe de passen zijn gestolen; de politie is een onderzoek gestart.

Behalve de vier gedupeerden hebben nu negen klanten gemeld dat ze hun pas nog niet hebben ontvangen. Alle gedupeerden worden schadeloos gesteld. Het gaat om klanten in Breda en omgeving.

Kabinet akkoord met preventief fouilleren

jep had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie krijgt binnenkort ruimere bevoegdheden om mensen preventief te fouilleren. Het kabinet is akkoord gegaan met een voorstel daartoe van CDA-Kamerlid Van de Camp. Burgemeesters kunnen zogenaamde veiligheids-risicogebieden aanwijzen. Daarbinnen mogen agenten gedurende twaalf uur mensen controleren op het bezit van wapens.

Dit fouilleren mag dus ook gebeuren als er geen concrete verdenking bestaat. Het middel kan worden ingezet bij voetbalwedstrijden en omstreden demonstraties.

Duitser doodgeschoten door bavianenjager

Hann21 , psv en Tha master hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een jachtpartij met fatale afloop in Namibië zijn twee Duitsers om het leven gekomen. Een 62-jarige Duitse toerist werd gedood toen een jachtopziener hem onder vuur nam. De jachtopziener, die overigens ook van Duitse komaf is, zag de toerist aan voor een baviaan en schoot hem dood. Toen hij ontdekte dat hij per abuis een mens had gedood was hij zo ontzet dat hij ter plekke zelfmoord pleegde.

Het slachtoffer was nog maar net die dag in Namibië gearriveerd en was meteen na het inchecken in zijn hotel die avond op pad gegaan om vogels te bekijken. Zijn landgenoot was op dezelfde tijd in de omgeving van het hotel op bavianenjacht omdat deze dieren het hotel veel overlast bezorgen in hun zoektocht naar voedsel. In opdracht van het hotel waar zijn slachtoffer logeerde probeerde de jachtopziener de bavianenplaag in te dammen.

Brillenoorlog in Enschede

steenz en ZuPeRMaN hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is opnieuw een hoogtepunt in de brillenoorlog in Enschede. De filialen van Specsavers en Fielmann bieden beiden een montuur met glazen aan voor het mooie bedrag van één eurocent. Fielmann is van origine een Duitse zaak en opende in februari de eerste Nederlandse vestiging in Enschede. Sindsdien kelderen de prijzen in Enschede. Deze week verlaagde Fielman de prijs naar 24 eurocent, maar toen Specsavers hier direct onderdook, reageerde Fielmann gelijk.

"Hoe lang we dit nog volhouden? Totdat Specsavers accepteert dat wij de goedkoopste zijn", aldus Fielmann in Enschede
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.