Belg wint Europese titel Pro Evolution Soccer

Wie dacht dat gamen alleen nog gebeurde in donkere keldertjes en benauwde ruimtes met tientallen PC's heeft het mis. In het Saint Jean Cap Ferrat aan de Côte d'Azur werden het afgelopen weekeinde de finales gehouden van het jaarlijkse Europees kampioenschap Pro Evolution Soccer. 25 spelers uit twaalf landen gingen daar met elkaar de strijd om de Europese titel.

De enige Nederlandse deelnemer aan het toernooi, Robinho, moest al na de groepsfase zijn tassen pakken. Ondanks een goede start tegen de Israëliër Terror, 3-1, verloor hij de twee opvolgende partijen tegen de Portugees Ku4tro, 3-2, en de Spanjaard Superdinho, 4-1. Een gelijkspel tegen de Italiaan Kerobba, 1-1, en een overwinning op de Fransman ZèBRe, 4-2, leverde hem uiteindelijk de vierde plaats in de groep op.

De Duitsers deden het opvallend sterk. Alle drie de afgevaardigden wisten het tot de kwart finales te schoppen en alleen omdat ze tegen elkaar uitkwamen daarin wisten slechts twee de halve finales te bereiken. Daarin nam namens onze zuiderburen Jinxy het op tegen Wide. Na een 3-3 gelijkspel waren er strafschoppen nodig die de Belg in zijn voordeel wist te beslissen. Ook de andere Duister Goool kwam niet voorbij de halve finale, hij ging met 3-0 onderuit tegen Superdinho. Uiteindelijk wist Wide zijn eer te behouden door in het Duitse onderonsje met 4-3 de derde plek te pakken.

In de finale mocht Jinxy het dus opnemen tegen Superdinho en na een spannende wedstrijd wist de Belg de strijd in zijn voordeel te beslissen met 2-1. Opvallend is dat Jinxy in de poule niet lekker van start ging. Hij kwam net als onze Nederlander niet verder dan zeven punten na nederlagen tegen de Rus Drunkgnom, 2-3, en de Duister Goool, 0-3. Gelukkig voor hem telde alleen het doelsaldo en niet onderling resultaat, want de Rus kwam ook tot zeven punten, maar had met een doelsaldo van 10-10 net een iets slechter resultaat dan Jinxy 11-10. Maar de Belg kwam blijkbaar pas net op dreef, waarna hij met drie overwinningen en een gelijkspel kon doorstoten naar de titel.