Activision krijgt dwangbevel aan de broek

Op 15 april van dit jaar dienden uitgever Genius en Numark, een fabrikant van DJ-apparatuur, een aanklacht tegen Activision in. De reden voor deze juridische stap was de overname van 7 Studios door Activision. 7 Studios ontwikkelde Scratch: The Ultimate DJ in opdracht van Genius en in samenwerking met Numark. Volgens Genius was deze overname gepleegd om zo de release van Scratch te vertragen, waardoor Activision de game DJ Hero eerder uit zou kunnen brengen.

In eerste instantie wilde de rechter geen beperkingen opleggen aan Activision of 7 Studios, maar vandaag is hij hierop teruggekomen. Hij heeft een voorlopig dwangbevel uitgevaardigd die 7 Studios dwingt om alle code, software-developmenttools en ontwikkelde technologieën om de game te bouwen te overhandigen aan Genius en Numark. Verder is het nu verboden voor 7 Studios om alle details omtrent de ontwikkeling van de game Scratch te delen met derden, inclusief eigenaar Activision.

Natuurlijk zijn de heren en dames van Genius en Numark blij met deze uitspraak, maar ze zullen het hier niet bij laten. Genius en Numark hebben aangekondigd dat ze Activision, 7 Studios en Peterson (CEO bij 7 Studios) zullen aanklagen voor de geleden schade veroorzaakt door hun acties die de game Scratch hebben vertraagd.

7 Studios werkte achttien maanden aan de game Scratch. Voordat deze studio werd overgenomen door Activision, deed Activision een bod op de game Scratch: The Ultimate DJ bij Genius, dat geweigerd werd.