World of Warcraft net zo verslavend als crack

World of Warcraft is bestempeld tot net zo verslavend zijn als crack. Dit kwam doordat een Zweedse tiener een toeval gekregen heeft na 24 uur lang non-stop spelen van deze game. Een rapport van een Zweedse stichting ten behoeve van jeugdzorg vindt World of Warcraft de meest gevaarlijke game op de markt. Volgens de schrijvers van het rapport is er geen enkel geval van game-verslaving geweest waar World of Warcraft geen rol in gespeeld heeft.

"It is the crack cocaine of the computer game world. Some will play it till they drop."

Het Zweedse instituut voor nationale gezondheidszorg voegt eraan toe dat verslaving aan computergames zich steeds meer over de wereld verspreidt. Deze waarschuwing volgt nadat een vijftienjarige jongen uit Zweden eerder deze maand ingestort is nadat hij World of Warcraft 24 uur achtereen gespeeld heeft. Doktoren stelden vast dat de knul een soort epileptische aanval kreeg wegens slaap- en voedselgebrek. De jongen maakt het inmiddels weer goed.


Er is ook wat voor te zeggen dat men in World of Warcraft naar de kroeg gaat, weet je in elk geval zeker dat het geen alcoholverslaving wordt...