FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 februari 2009

Feyenoord legt talent vast

Feyenoord heeft een nieuw talent aan zich weten te binden. In het bijzijn van zijn vader tekende de 17-jarige Jordy Clasie een contract dat hem tot de zomer van 2010 aan de Stadionclub verbindt. Mocht Clasie bevallen dan heeft Feyenoord een optie daar twee seizoenen aan vast te plakken.

De linkermiddenvelder, op dit moment uitkomend in de A1 van Feyenoord is tevreden: "Ik ben erg blij dat ik dit contract heb mogen tekenen. Ik hoop ooit hier in De Kuip voor Feyenoord één te spelen." Ook Martin van der Kooij (coördinator profopleiding) en Stanley Brard (manager jeugdopleiding) zijn blij met de nieuwe aanwinst: "Jordy heeft dit stap voor stap bereikt en gezien de ontwikkeling die hij door heeft gemaakt hebben wij er alle vertrouwen in dat hij ook de volgende stappen kan zetten."

Vertrek Van Stee kost meer dan verwacht

Het vertrek van Henk van Stee lijkt De Graafschap meer geld te gaan kosten dan vooraf verwacht. Vanwege een slordig contract moet de club Van Stee ook voor volgend seizoen betalen.

De Graafschap was in de veronderstelling dat in het contract een wederzijdse optie tot opzegging voor komend seizoen was, maar nu blijkt dat die optie alleen bij Van Stee lag. De fout lijkt gemaakt te zijn door Han Berger, tot voor kort directeur van De Graafschap. "Han Berger moet een black-out hebben gehad", zegt voorzitter Sietze Veen in de Gelderlander. "Ik ben er altijd vanuit gegaan dat er een wederzijdse optie in het contract zat. Maar dat was niet zo en dat heeft vervelende gevolgen voor ons. Het is een slip of the pen van de directie geweest. Berger heeft dat contract opgesteld en alleen zijn handtekening en die van Van Stee staan er onder. Normaal had ook de handtekening van directielid Henk Bloemers er onder moeten staan, maar dat is niet gebeurd."

De voorzitter denkt te weten hoe de fout is ontstaan. "Het is raar, want anders was Han altijd een goede en nauwkeurige onderhandelaar. Het is, denk ik, in alle hectiek gebeurd. We waren bezig om Edward Sturing als hoofdtrainer te halen, maar die haakte om plausibele redenen af. Daarna moest alles snel geregeld worden."

Van Stee is niet akkoord gegaan met de voorgestelde afhandeling van De Graafschap en heeft daarom een arbitragezaak aangespannen. Zolang de afwikkeling van het contract niet is afgerond kan de Doetinchemse club geen vervanger aanstellen, daarom heeft voormalig assistent-trainer Darije Kalezic voorlopig de leiding. De Zwitser maakte vanavond geen best debuut, hij verloor van mede-degradatiekandidaat Roda JC met 3-1.

Uitslag AZ - FC Groningen

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

AZ - FC Groningen 3-0
3' Pellè 1-0
57' Pellè 2-0
84' Dembélé 3-0

Toeschouwers: 16.614
Scheidsrechter: Vink
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart: Sankoh (FC Groningen)

Opstellingen

AZ: Romero, Swerts, Jaliens, Klavan, Poulsen, Dembélé, De Zeeuw (Holman/73), Schaars, Martens, Pellè (v.d.Velden/82), El Hamdaoui

FC Groningen: Luciano, Hiariej ( vejdík/ 75), Sankoh, Granqvist, Stenman, Meerdink (Krohne/66), Holla, Lovre, Levtsjenko (Matthijs/66), Berg, García

GTA IV Lost and Damned breekt downloadrecords

Grand Theft Auto 4 deed het zeker niet slecht, de eerste dag werden 3,6 miljoen exemplaren verkocht. Bij elkaar bracht GTA IV $500 miljoen op in de eerste week. Daarmee vernietigde GTA IV het voormalige record van Halo 3, dat slechts een schamele $300 miljoen opbracht.

Ondertussen is de eerste exclusieve uitbreiding verschenen: GTA IV: The Lost and Damned. In de review van Egamer was al te lezen dat The Lost and Damned "Meer is dan een uitbreiding" vanwege het sterke verhaal en goede sfeer. Blijkbaar is de gamecommunity het met hem eens want de uitbreiding is een enorm succes.

The Lost and Damned is nu al de meest gedownloade uitbreiding voor de Xbox 360, en zet daarmee een record. Specifieke cijfers worden niet losgelaten door Microsoft. Ook blijkt The Lost and Damned bijzonder goed te scoren in de reviews.

The “Grand Theft Auto IV” franchise continues its rampage on the record books with the Xbox 360 exclusive downloadable episode, “The Lost and Damned.” The highest reviewed downloadable content ever from Rockstar Games eclipsed first-day revenue for all previous downloadable content on Xbox LIVE.



Uitslagen Eredivisie 28/02/2009

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - Sparta Rotterdam 3-1
15' Boukhari 1-0
21' Knol 1-1
76' Penders 2-1
90+3' Fehér 3-1

Toeschouwers: 17.254
Scheidsrechter: v. Sichem
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Ten Rouwelaar, Kwakman (NAC Breda), Duplan, Strootman, John, Knol (Sparta)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Fehér, Kwakman, Boukhari, Cairo (Pattinama/76), Lurling (Kramer/69), Kolkka

Sparta Rotterdam: Cássio, Vermes, Knol, v.Gessel (Rutjes/85), Jaggy, Falkenburg (Dissels/80), Rose, Strootman, Duplan (Godee/59), Poepon, John


Roda JC - De Graafschap 3-1
7' De Wree 1-0
46' Sahar 1-1
54' Oper 2-1
86' De Jong 3-1

Toeschouwers: 12.900
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: Hadouir (Roda JC)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Delorge, (Linssen/55), De Wree, Kah, De Jong, Vormer, Janssen, Meeuwis, Hadouir (Bodor/87), Oper (Yulu Matondo/83), Cissé

De Graafschap:: Heijblok, Schuurman, Keller (Fränkel/38), Volmer (Oost/70), Hese, J.Buijs, De Ridder, Wuytens, Sahar, De Jong, v.d.Ouweland (Jungschläger/81)

'Ribéry versterkt Barça'

Franck Ribéry is volgens El Mundo Deportivo bijna rond met Barcelona. Real Madrid en Chelsea zouden ook hengelen naar de Franse sterspeler van Bayern München.

Het Spaanse medium meldt nu dus echter dat Barça en Ribéry bijna een akkoord hebben bereikt. Na de Champions League-wedstrijd tussen Sporting CP en Bayern München (0-5) zouden enkele bepalende mensen binnen Barcelona hebben onderhandeld met de Franse buitenspeler.

Ribéry, die graag bij de Beierse club wil blijven spreekt deze berichtgeving tegen. "Ik voel me hier thuis en wil met dit team veel prijzen winnen. Ik heb nooit gezegd dat ik weg wilde. Het gaat me niet om geld, maar om het winnen van prijzen."

Uitslag Helmond Sport - Go Ahead Eagles

In de Jupiler League vond vanavond één wedstrijd plaats. Hieronder vind je de uitslag.

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 1-1
37’ van der Biezen 0-1
87’ Höcher 1-1

Toeschouwers: 3107
Scheidsrechter: van Meenen
Stadion: De Braak
Gele kaart: Guijo-Velasco, Wau (Helmond Sport), Ahahaoui, Zuidam (Go Ahead Eagles)

Opstellingen

Helmond Sport: van Westerop, Lammens, Paardekooper (70/Chida), Joppen, de Bock, van Leerdam, Lettinga, Guijo-Velasco, Höcher, Andrade, Wau

Go Ahead Eagles: Pasveer, Droste, Parnela, Bus, Vosselman, Zuidam, Arkivuo, Türk (74/Kieftenbeld), Colak (54/Knijnenburg), van der Biezen, Ahahaoui (89/Overmars)

9-jarige zwanger van tweeling

Een 9-jarig meisje uit Brazilië is zwanger van een tweeling. De vader is haar 23-jarige stiefvader. Omdat abortus in Brazilië verboden is, zal het meisje de zwangerschap misschien moeten uitdragen. Volgens artsen kan het lichaam van het meisje dat waarschijnlijk niet aan.

Het meisje werd al sinds ze zes was door haar stiefvader misbruikt. Ook haar 14-jarige verstandelijk gehandicapte zusje werd seksueel misbruikt door de man.

Hoewel abortus in Brazilië verboden is, worden er soms uitzonderingen gemaakt wanneer er sprake van verkrachting is of als het leven van de vrouw in gevaar komt door de zwangerschap. Het is niet bekend of het 9-jarige slachtoffer hieronder valt.

De zwangerschap kwam aan het licht toen het meisje met hevige buikpijn naar het ziekenhuis ging. Haar stiefvader is inmiddels gearresteerd.

Killzone 2 multiplayer: badges op een rij

Killzone 2 ligt inmiddels enkele dage in de winkel. Één van de redenen dat de game erg positieve cijfers krijgt is de multiplayer. In de multiplayer is het mogelijk om badges te verdienen en te gebruiken. Hoe dit precies in zijn werking gaat, laat Guerrilla zien in de vorm van video's.

De afgelopen dagen kon je op FOK!games berichten vinden waarbij de badges stuk voor stuk apart besproken werden. Vandaag is de laatste badge aan de beurt en daarnaast zullen we ook nog eenmaal alle voorgaande video's voor jullie op een rijtje zetten. De bovenste video gaat over de mogelijkheden van de Scout badge.






Van Calker achtste halverwege WK

Tijdens het WK in het Amerikaanse Lake Placid staat Edwin van Calker met zijn viermansbobslee achtste na de eerste dag.

Het Nederlandse bobteam deelt die plaats met de Amerikaan Todd Hays. Van Calker en zijn remmers Arno Klaassen, Sybren Jansma en Timothy Beck hebben na twee runs een achterstand van 1,23 seconde op het leidende Amerikaanse team van Steven Holcomb.

Holcomb heeft een gat geslagen met zijn voornaamste concurrenten, de Rus Aleksander Zoebkov en de Let Janis Minins. Zij staan gedeeld tweede met een achterstand van bijna een halve seconde.

Morgen worden de laatste twee runs gehouden.

World of Warcraft net zo verslavend als crack

World of Warcraft is bestempeld tot net zo verslavend zijn als crack. Dit kwam doordat een Zweedse tiener een toeval gekregen heeft na 24 uur lang non-stop spelen van deze game. Een rapport van een Zweedse stichting ten behoeve van jeugdzorg vindt World of Warcraft de meest gevaarlijke game op de markt. Volgens de schrijvers van het rapport is er geen enkel geval van game-verslaving geweest waar World of Warcraft geen rol in gespeeld heeft.

"It is the crack cocaine of the computer game world. Some will play it till they drop."

Het Zweedse instituut voor nationale gezondheidszorg voegt eraan toe dat verslaving aan computergames zich steeds meer over de wereld verspreidt. Deze waarschuwing volgt nadat een vijftienjarige jongen uit Zweden eerder deze maand ingestort is nadat hij World of Warcraft 24 uur achtereen gespeeld heeft. Doktoren stelden vast dat de knul een soort epileptische aanval kreeg wegens slaap- en voedselgebrek. De jongen maakt het inmiddels weer goed.


Er is ook wat voor te zeggen dat men in World of Warcraft naar de kroeg gaat, weet je in elk geval zeker dat het geen alcoholverslaving wordt...

Uitslag Willem II - Heracles Almelo

Om 18.45 begon in de Eredivisie het duel tussen Willem II en Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Heracles Almelo 0-3
50’ Everton 0-1
52’ Everton 0-2
90+2’ v.d. Bergh (pen) 0-3

Toeschouwers: 13.500
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Willem II Stadion
Gele kaart: Biemans, Vorthoren (Willem II), Fledderus, Wuytens (Heracles Almelo)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Biemans, Swinkels, Veloso, Zijler (Muhamadu/64), Kargbo, Vorthoren, Messoudi, Boutahar (Manco/67), Demouge (Mourad/46)

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, Wuytens, Looms, Quansah, v.d.Bergh, Fledderus ,Douglas (Overtoom/66), Schulmeister (Hakola/76), Everton (Dost/84)

Attenborough: overtuigend bewijs voor Yeti

Volgens sir David Attenborough bestaat er zeer overtuigend bewijs voor het bestaan van de Yeti. Attenborough zei dit gisterenavond in een interview met Jonathan Ross in The Friday Night Show.

Attenborough zei verbijsterd te zijn door het bewijs. "Op een hoogte van bijna zes kilometer zijn heel overtuigende voetafdrukken gevonden. Dat doet niemand voor de grap."

De inmiddels 82-jarige documentairemaker zei verder in het interview dat de mens de huidige klimaatverandering hooguit kan vertragen, maar dat het stoppen ervan niet tot de mogelijkheden behoort.

Meulendijks onderuit op Yonex German Open

Na Eric Pang is ook Judith Meulendijks uitgeschakeld tijdens de Yonex German Open Grand Prix

Meulendijks, nummer 26 van de wereld, moest het opnemen tegen de nummer 8, Zhu Lin uit China, in Mülheim als eerste geplaatst. De Nederlandse won zeer verrassend de eerste game met 21-18, maar moest de tweede met 8-21 inleveren. De beslissende derde game was een stuk spannender maar ook daarin was de Chinese op de beslissende momenten net wat secuurder: 14-21.

Dekker: "Dominant en scherp"

Vanmiddag was de ploeg van Rabobank de gehele wedstrijd het sterkste in de Omloop Het Nieuwsblad, maar meer dan een derde plaats voor Juan Antonio Flecha zat er niet in.

Na afloop zei ploegleider Erik Dekker dat hij wel moed heeft geput uit het koersverloop. "Als we zo blijven koersen, met deze kwaliteit, gaan we een keer winnen. Hopelijk in de Ronde van Vlaanderen of de Amstel Gold Race, maar het gaat een keer gebeuren,” aldus Dekker die zijn renners vandaag dominant en scherp vond. "We hebben hier geniaal gekoerst.”

Dekker zei verder dat de machtsgreep op de Taaienberg, toen de vier kopmannen van Rabobank wegreden uit een groep met favorieten, vooraf gepland was. "Dat ze met z'n vieren zouden wegrijden had ik niet gepland, maar wel dat we daar de koers hard zouden maken. Wij hadden hier acht sterke renners aan de start, maar in vergelijking met de concurrentie missen we een explosieve renner. Ik kon niet eisen dat we zouden winnen, maar wel dat we in de laatste 65 kilometer zouden domineren. Dat is heel goed gelukt.”

Ondersteuning voor Xbox Classic stopt binnenkort

Op 3 maart aanstaande zal de ondersteuning voor de originele Xbox vrijwel helemaal stoppen. De repair service zal volledig stoppen, andere technische support als documenten en content zal gewoon beschikbaar blijven. Als je nu met een kapotte Xbox zit die nog wel binnen de garantie valt biedt Microsoft je gelukkig wel een goed alternatief.
"If you have an original Xbox console that is in Warranty that requires a repair, you will be able to submit an exchange request for an upgrade to Xbox 360 online, vertelde Microsoft."

Mensen die een Xbox Classic willen laten repareren hebben dus pech en zullen over moeten stappen naar een Xbox 360.




Vrouw geeft borstvoeding achter stuur

In de Amerikaanse staat Ohio is een 39-jarige vrouw opgepakt wegens het in gevaar brengen van haar baby. De vrouw gaf namelijk tijdens het rijden haar baby de borst, terwijl ze ook nog eens aan het bellen was.

Het was een medeweggebruiker die de multitaskende automobiliste ontdekte en de politie belde. Door middel van haar kenteken wisten agenten haar in de kraag te vatten. Volgens haar verklaring wilde de vrouw niet dat haar kind zou verhongeren.

[WK] Wederom goud voor Oostenrijkse skispringers

Voor de vierde achtereenvolgende maal hebben de Oostenrijkse skispringers, bij de wereldkampioenschappen Noordse disciplines, het goud in de landenwedstrijd veroverd.

Het Oostenrijkse team, bestaande uit Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Thomas Morgenstern en Georg Schlierenzauer, sprong vanmiddag in het Tsjechische Liberec het verst en behaalden de meeste punten. Noorwegen won zilver, terwijl het brons naar Japan ging.

Loitzl, die begin dit jaar de Vierschansentournee op zijn naam schreef, sprong met 131 en 136 meter het verst.

Opmars badmintonner Pang gestuit

De nummer 11 van de wereld moest eraan te pas komen om Eric Pang tijdens de Yonex German Open uit de finale te houden. De Nederlandse kampioen had de afgelopen dagen mooi badminton laten zien en dat was vandaag niet anders.

Zijn tegenstander, de Chinees Bao Chunlai, is een belangrijke medaillekandidaat voor de Olympische Spelen van 2012. Hij liep in no-time uit naar 13-4 en het leek een ongelijk gevecht te worden. Maar in het vervolg van de eerste game werd de achterstand geen moment groter. Bao Chunlai won de game met 14-21.

In het tweede bedrijf was er sprake van een fascinerend gevecht. Bao Chunlai kwam weliswaar direct op voorsprong maar bij 8-9 had Pang zijn tegenstander bijna te pakken. Na achterstanden van 9-11 en 11-15 wist Pang heel knap de tweede game met 21-19 naar zich toe te trekken.

De beslissende derde game was ongemeen spannend. Tot 14-14 ging het gelijkop. Via twee tussensprintjes wist de favoriete Chinees uiteindelijk zijn favorietenstatus toch waar te maken: 15-21.

Lissenberg wint NK marathonschaatsen

Joeri Lissenberg heeft in Heerenveen de nationale titel marathonschaatsen op kunstijs gewonnen.

Lissenberg wist samen met Henk Angenent en Douwe Bierma een ronde voorsprong te nemen op het peloton, waardoor de drie om titel moesten strijden in de laatste vijf rondes. Lissenberg bleek uiteindelijk de sterkste. Angenent, die een punt zet achter zijn schaatsloopbaan, eindigde als tweede.

Bij de dames prolongeerde Danielle Bekkering de titel. Tweede werd Carla Zielman, eerder dit jaar nationaal kampioen op natuurijs.

Djokovic wint eerste toernooi van 2009

Novak Djokovic heeft zijn eerste toernooi van 2009 gewonnen. In de finale van het toernooi van Dubai versloeg hij David Ferrer..

De Servische nummer drie van de wereld kwam nooit echt in de problemen tegen Ferrer. Met name op eigen service kon de Spanjaard het niet bolwerken en hoewel hij Djokovic ook enkele keren wist te breaken won de nummer één van de plaatsingslijst relatief eenvoudig. De setstanden waren 7-5 en 6-3. Voor Djokovic was dit zijn twaalfde titel in zijn carrière.

Hefner slaapt eeuwig naast Monroe

Hugh Hefner heeft het graf naast het graf van Marilyn Monroe gekocht. De 82-jarige Playboy-oprichter hoorde van het vrijkomen van de rustplaats en twijfelde geen moment. "Wie wil niet eeuwig en altijd naast Marilyn liggen?" Het graf is te vinden op Westwood Village Memorial Park Cemetery in Los Angeles.

Al in 2005 sprak Hefner het verlangen uit om naast Monroe begraven te worden, maar bevestigde de aankoop pas kort geleden in een interview met een Duitse krant. Hefner noemt Marilyn Monroe het belangrijkste sekssymbool van de twintigste eeuw.

Onder de groene zoden van deze begraafplaats in Los Angeles zijn na even spitten meer beroemdheden te vinden. Zo genieten onder andere Dean Martin, Janis Joplin, Buddy Rich, Frank Zappa en Roy Orbison er van hun eeuwige rust.

Zatte bromfietser haalt politieauto in

Een zeventienjarige jongen uit Gieten is afgelopen nacht gepakt terwijl hij dronken op zijn scooter reed. De Drent liep tegen de lamp omdat hij met de tweewieler een rijdende politieauto met hoge snelheid passeerde.

Hierop zetten de agenten de achtervolging op de knul in. Even later wisten ze hem aan de kant te zetten en namen de bromfietser een blaastest af. 

Hieruit bleek dat de Drent maar liefst 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft de jongeman een tijdelijk rijverbod opgelegd. Tevens zal hij zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden.

Meisje opent mond na 8 jaar

Een 16-jarig meisje uit Afghanistan heeft na een operatie voor het eerst in acht jaar haar kaken weer goed van elkaar kunnen krijgen. Acht jaar geleden brak het meisje haar kaak toen ze van een brug viel. Afgelopen donderdag hebben Amerikaanse artsen een groot deel van de toen aangerichte schade kunnen herstellen.

De afgelopen acht jaar kon het meisje haar mond slechts iets meer dan een centimeter openen. Hierdoor was het voor haar bijzonder moeilijk om te eten. Afghaanse artsen waren niet in staat om haar goed te behandelen, waarna ze uiteindelijk in een ziekenhuis in de Bronx in New York terecht kwam. Binnenkort vertrekt ze weer naar Afghanistan.

Agent slaat tienermeisje in elkaar

Een aanklacht in de Verenigde Staten tegen een politieagent wegens geweldpleging tegen een tienermeisje, heeft in the land of the free voor nogal wat opschudding gezorgd. Dit komt door één van de bewijsstukken: een bewakingsvideo van de politiecel.

Op de video die gisteren is vrijgegeven is te zien, hoe plaatsvervangend hoofdagent van King County, Washington, Paul Schene, een jong meisje in een cel opsluit. Ze was opgepakt op verdenking van autodiefstal. Net voor hij de deur dicht gooit, schopt het meisje één van haar schoenen de gang op. De agent moet dit hebben gezien als een aanval; hij stormt de deur in, sleept het meisje naar de andere kant van de cel en beukt haar hoofd tegen de muur.

Vervolgens wordt ze op de grond gegooid, nog een paar keer hard geslagen en geboeid. De agent trekt haar aan haar haren omhoog, en leidt haar de cel uit. Eergisteren stond de agent terecht. Aanklager Daniel Satterberg noemde zijn gedrag "erger dan 'gewoon' politioneel machtsmisbruik", en noemt het "crimineel en misdadig". De agent pleit overigens onschuldig.

Het filmpje in kwestie:

 

 

Koning mist finale in Wolfsburg

Michel Koning heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het Challenger-toernooi van Wolfsburg. De goed spelende Belg Ruben Bemelmans was te sterk: 4-6 4-6.

Bemelmans was in het kwalificatietoernooi al te sterk voor een andere Nederlander, namelijk Igor Sijsling. Het was voor Koning, de nummer 263 van de wereld, de eerste keer dat hij mocht optreden in een halve finale van een challenger.

3FM populairder geworden bij FOK!kers

Steeds meer FOK!kers luisteren het meeste naar Radio 3FM. Dat blijkt uit de FP-poll waar tot nu toe bijna 6000 mensen op stemden. Bijna 25 procent stemt regelmatig af op de publieke popzender. Op de tweede plek staan de FOK!kers die nooit naar de radio luisteren. Ruim dertien procent gaf dat antwoord.

Vorig jaar stond 3FM ook al op 1 onder FOK!kers. 538 stond toen tweede met ruim dertien procent van de stemmen, maar de commerciële zender staat nu derde met ruim twaalf procent van de stemmen. Opmerkelijk is dat Classic FM vorig jaar derde stond met bijna tien procent van de stemmen, maar nu nog slechts 0,4 procent van de stemmen krijgt. Arrow Classic Rock, dat binnenkort uit de ether moet, doet het beter en staat nu vierde met bijna negen procent van de stemmen.

De cijfers staan haaks op de landelijke luistercijfers die gisteren bekend werden. Daarin scoort Radio 2 het beste met een marktaandeel van bijna dertien procent. Van de FOK!kers luistert slechts twee procent het meeste naar Radio 2.

In de luistercijfers haalt 3FM een marktaandeel van acht procent, maar op FOK! scoort de publieke popzender dus veel beter. Van de nieuwszenders kiezen FOK!kers toch het liefste voor Radio 1, al is het verschil met het commerciële BNR Nieuwsradio maar 0,3 procent.

Glazen Huis Giel

Steeds meer FOK!kers luisteren naar 3FM.

Hushovd wint Omloop het Nieuwsblad

Thor Hushovd is de winnaar geworden van de 64e Omloop het Nieuwsblad, tot vorig jaar bekend onder de naam Omloop het Volk.

Vlak voor de eerste beklimming ontstond er een kopgroep van vier Belgen en een Fransman. Zij kregen een maximale voorsprong van zeven minuten. Deze voorsprong liep snel terug toen er vier renners, waaronder Maarten Tjallingii, in de achtervolging gingen. Toen zij echter een gesloten spoorwegovergang negeerden werden ze uit koers genomen. Rabobank nam daarna direct het initiatief in het peloton ging er met maar liefst vier man vandoor.

De vier werden later wel weer ingelopen, maar gevolg was wel dat het peloton een stuk kleiner was geworden. Toen met nog veertig kilometer te gaan de vier vluchters werden gegrepen kwam Rabo-renner Sebastian Langeveld samen de Duitser Heinrich Haussler aan kop. De maximale voorsprong werd een minuut, maar Rabobank wilde niet op Langeveld gokken, in de wetenschap dat hij een sprint tegen Haussler waarschijnlijk kansloos zou zijn.

De twee werden in de slotkilometer bijgehaald, waarna er gesprint werd voor de overwinning. Deze werd ontsierd door verschillende valpartijen van onder meer Langeveld en Pozzato. De sprint werd vervolgens met overmacht gewonnen door Thor Hushovd.

Reformatorisch Dagblad censureert eigen nieuws

Het Reformatorisch Dagblad heeft een eigen nieuwsbericht gecensureerd omdat er uit enkele regels kon worden opgemaakt dat de wereld aanzienlijk ouder is dan de 6000 jaar waar een groot deel van de lezers in gelooft.

Het gaat om een artikel over de vondst van de schedel van een prehistorische reuzenvogel. Oorspronkelijk stond in het bericht vermeld dat de betreffende vogel ergens tussen de zestig miljoen en drie miljoen jaar geleden geleefd zou hebben. Kort daarna werd die passage verwijderd.

Hamas wijst oproep Clinton af

De Islamitische Verzetsbeweging Hamas heeft zaterdag een nieuwe oproep afgewezen het bestaansrecht van Israël te erkennen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, drong erop aan dat de beweging Israël erkent om internationaal als vertegenwoordiger van Palestijnen te worden erkend.

"Dat is een onaanvaardbare inmenging met de binnenlandse Palestijnse aangelegenheden", aldus Hamas-woordvoerder Ismail Radwan. Hamas erkent Israël niet, bekrachtigde hij.

Clinton beklemtoonde vrijdag in een vraaggesprek met de omroep Voice of America dat Washington nog steeds naar een oplossing van twee staten zoekt, een Palestijnse naast een Israëlische.

Boetes voor ramptoeristen

Ramptoeristen die zich ophouden in de buurt van het verongelukte vliegtuig van Turkish Airlines kunnen een boete krijgen van ongeveer 250 euro. Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer heeft dat zaterdag gezegd.

In het gebied rond het vliegtuig geldt een noodverordening. Mensen die er niets te zoeken hebben, kunnen er bijvoorbeeld niet hun auto parkeren.

De regel is vrijdag ingegaan. Volgens een woordvoerster van de gemeente is er tot zaterdagmiddag geen bekeuring uitgedeeld.

[NHL] Rangers-coach Renney ontslagen

Na meer dan vijf jaar dienstverband is New York Rangers-coach Tom Renney ontslagen. Ook assistent-coach Perry Pearn moet het veld ruimen. Renney is ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Tien van de laatste twaalf wedstrijden werden verloren.

De welbekende druppel was de verloren uitwedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs. Deze wedstrijd werd in overtime met 3-2 verloren. General Manager Glen Sather blijft nog wel in dienst. De kritiek op Sather zwelt echter aan. Vooral de komst van de teleurstellend spelende Wade Redden, overgekomen van de Ottawa Senators, en het verlies van publiekslievelingen Jaromir Jagr en Brendan Shanahan worden hem aangerekend.

De opvolger van Renney wordt John Tortorella, de voormalig hoofdcoach van de Tampa Bay Lightning. Hij coachte de Lightning in het seizoen 2003/2004, toen zij de Stanley Cup wonnen. De verwachtingen in New York blijven daarom hooggespannen.

Na eerder als hoofdcoach bij de Vancouver Canucks gefungeerd te hebben, begon Renney in 2003 bij de Rangers als assistent-coach. Gedurende het einde van het 2003-04 seizoen nam hij vervolgens de honneurs waar voor de huidige General Manager van de Rangers - Glenn Sather - als interim hoofdcoach. Mede door het goede resultaten dat seizoen werd Renney vervolgens genomineerd als kandidaat voor de ‘Jack Adams Award'. Deze prijs is voor de beste coach van de NHL. Na zijn behaalde resultaten en zijn nominering bleef de Canadees uit Cranbrook, British Columbia, als hoofdcoach verbonden aan de club uit New York.

[IJshockey] Tilburg neemt voorsprong

Ook in Tilburg wist de favoriet een voorsprong in de play-offserie te nemen. De Tilburg Trappers wonnen van de Nijmegen Devils met 2-0. Doug Stienstra en Daryl Bat waren de doelpuntenmakers. Goalie Billy Thompson van de Trappers pakte als gevolg een shut-out.

Ook deze wedstrijd begon rommelig, een kenmerk van veel play-offwedstrijden vanwege de hoge inzet, emotie en zenuwen. De Trappers domineerden delen va nde wedstrijd, maar verzuimde echt afstand te nemen. Ook Nijmegen kreeg kansen, maar wist niet te scoren waardoor een stuntje er niet in zat. "Als je niet scoort kun je niet winnen," zei coach Frank Gentges dan ook na de wedstrijd. "Toch hebben we goed gespeeld. Tilburg is een team met veel kwaliteit, en we hebben het ze behoorlijk lastig gemaakt. De overwinning was echter verdiend.". Larry Suarez van de Trappers was het daarmee eens: "Wij hadden bijna zestig schoten op doel, zij 24. Daar zaten echter wel een paar goede kansen tussen."

Tilburg begon explosief aan de wedstrijd en zette Nijmegen vroeg vast. Dit leidde al snel tot de treffer van Doug Stienstra, die weer op de eerste lijn speelde. Hij kon van dichtbij de Nijmeegse doelman Ackers, die een zeer goede wedstrijd speelde, verschalken. Vervolgens nam Nijmegen het initiatief over. Dit leverde een paar kansjes op die door Thompson onschakelijk werden gemaakt. Dit patroon zette zich door in de tweede periode, waarbij Nijmegen vooral halverwege deze periode een goede kans had om gelijk te komen. Zij wisten echter niet te scoren in hun lange vijf tegen drie overtalsituatie. De powerplay van de Tilburg Trappers was ook niet bepaald indrukwekkend deze avond, maar een vijf tegen drie situatie was aan hen wel besteed. Daryl Bat scoorde op aangeven van Peter van Biezen de belangrijke tweede treffer, een voorsprong die in de derde periode niet meer in gevaar kwam.

[IJshockey] Den Haag slaat eerste slag

HYS Den Haag heeft vrijdagavond de eerste slag geslagen in de play-offserie tegen Geleen. In een fysiek duel trokken de Hagenezen aan het langste eind en wonnen met 4-1. Zondag is de tweede wedstrijd in de best of five serie.

Beide teams begonnen zwak aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 0-0 tussenstand na 20 minuten. HYS was ietsje beter doordat zij meer kwaliteit hebben in het team, maar in de score kwam dat niet tot uitdrukking. Pas in de 28e minuut kwamen ze dan toch op voorsprong. John Hecimovic schoot de puck op de paal, maa rin de rebound behield Duncan Dalmao het overzicht. Hij zag Hecimovic vrij staan en bediende hem op maat, waardoor hij hem eenvoudig kon binnentikken. De goalie Benjamin Finkenrath was nog uit positie vanwege het eerdere schot op de paal.

Acht minuten later werd het 2-0. Mike Walling van Geleen kreeg twee minuten straf plus een schorsing voor checking from behind en uit de powerplay die daaruit volgde werd de 2-0 gemaakt. John Gordon liet Finkenrath met en harde one-timer kansloos. De straf van Walling bleek vervolgens een voorproefje te zijn van de groeiende irritatie tussen beide ploegen. Dit kwam tot uiting in de slotminuut van de tweede periode. Eerst werd Andri Salomonson bestraft met vier strafminuten voor high sticking, daarna maakte ook Jake Brenk zich schuldig aan checking from behind. Deze actie leidde tot diverse opstootjes met als hoogtepunt de vechtpartij tussen Andrew Derton en Brian Mullally, die het publiek op de banken kregen.

Tijdens deze vechtpartij kreeg het Haagse publiek het aan de stok met Mike Walling die nog in de strafbank zat. De strafbank is in sommige hallen nog bereikbaar voor het publiek, waardoor Walling en Derton bekogeld werden. Vorig jaar gebeurde iets vergelijkbaars in Thialf in Heerenveen. De tweede pauze kwam net op tijd om de gemoederen te bedaren. Dit was echter pas nadat Geleen nog een aantal goede kansen had om de aansluitingstreffer te maken. Goalie Tim Knudsen maakte echter enkele goede saves.

Tien minuten voor tijd viel de treffer dan toch. Een afstandsschot van Erik Tummers werd door Nathan Daly van richting veranderd: 2-1. De laatste tien minuten waren er weer veel opstootjes. John Hecimovic kreeg strafminuten voor slashing op Casey Bartzen en gaf hem ook nog wat tikken met zijn handschoen. Bartzen ging door het lint en nam wraak op de onschuldige Jozef Cierny. Met een bodycheck tegen zijn hoofd bezorgde hij de Slowaak een bloedneus en kon gaan douchen. Duncan Dalmao nam het op voor Cierny en liep ook een schorsing op. Dit was voor hem zijn derde schorsing, waardoor hij ook aanstaande zondag zal ontbreken vanwege een automatische schorsing. In totaal zou de teller op 186 strafminuten komen.

Drie minuten voor tijd deelde Den Haag de genadeklap uit. Uitgerekend Jozef Cierny verlengde een schot van Hecimovic en verraste daarmee Finkenrath. De late treffer van Matt Raid was alleen nog voor de statistieken van belang.

Sanchez en Stevenson staan tegenover elkaar in UFC 2009

THQ heeft opnieuw een trailer uitgebracht van UFC 2009 Undisputed. Ditmaal kun je genieten van een gevecht tussen de vechters Sanchez en Stevenson. In totaal zullen meer dan 80 vechters hun opwachting maken in de Octagon, zoals de arena genoemd wordt. Elke tegenstander heeft zijn eigen combinatie van vechtkunstdisciplines, zoals judo, boksen, worstelen, muay thai, kickboksen en jiu-jitsu. UFC 2009 Undisputed moet uitkomen op de PlayStation 3 en Xbox 360. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend.

Helmond Sport geteisterd door ziektegevallen

De Helmond Sport-selectie bestond bij de laatste training voorafgaand aan de wedstrijd van morgen tegen Go Ahead Eagles, uit een gereduceerd gezelschap. Naast de drie gebesseerden, kreeg de Brabantse ploeg ook te maken met drie ziektegevallen.

Dirk Jan Derksen, Peter Uneken en Hesdey Suart konden wegens ziekte niet aanwezig zijn. De geblesseerden zijn Bruno Roma, Joost Habraken en Ruud Jansen.

Wanneer de drie zieken niet tijdig hersteld zijn, speelt Helmond Sport waarschijnlijk met Jelle de Bock en René Paardekooper in de centrale verdediging, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Guus Joppen zal in dat geval als linksback fungeren. Coach Jurgen Streppel kwam echter ook met de mogelijkheid dat Sidney Lammers op de linkerzijde speelt en Joppen aan de rechterzijde.

[WB] Ligety wint in Kranjska Gora

Ted Ligety heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Sloveense Kranjska Gora op zijn naam geschreven. De Amerikaanse skiër had bij de finish 0,19 seconde voorsprong op de Zwitser Didier Cuche die als tweede eindigde.


Cuche deed met zijn tweede plaats goede zaken in de strijd om de wereldbeker op de reuzenslalom. Hij nam daarin de leiding over van de Oostenrijker Benjamin Raich. Bovendien benaderde hij in de algemene wereldbeker de Kroatische koploper Ivica Kostelic, die vandaag 20e werd, tot 86 punten.

Meer twijfelachtige apparaten in gezondheidszorg

In Nederland zijn de afgelopen jaren zo’n zestig verschillende medische apparaten op de markt gekomen waarvoor geen enkel bewijs bestaat dat ze werken. Jaarlijks worden vele tienduizenden Nederlanders met deze apparaten behandeld.

Het gaat om apparaten uit de energetische geneeskunde waarmee volgens de behandelaars ziektes als diabetes, de ziekte van Lyme en kanker kunnen worden genezen. De energetische geneeskunde werkt met zogenaamde bioresonantie. In de serieuze medische literatuur is niets te vinden over de werking van deze behandelwijze of de effectiviteit van de apparaten.

Minister Klink wil een verbod op aanprijzingen van behandelingen die ten onrechte de suggestie wekken ziektes te kunnen genezen. De totale jaarlijkse kosten van alternatieve geneeswijzen bedragen zo’n 800 miljoen euro.

Sony: "GTA Chinatown Wars will raise some eyebrows"

De aankondiging van Grand Theft Auto: Chinatown Wars voor de Nintendo DS was geen verwachte aankondiging. Veel mensen hadden er niet op gerekend dat Rockstar met een DS-game, gebaseerd op de GTA-franchise, bezig was. Maar goed, het is eenmaal zo. In een interview met John Koller van Sony, is naar boven gekomen dat Sony nog steeds vindt dat het een vreemde keuze is.

"It's an interesting launch on DS. It raises some eyebrows in a lot of areas. It'll be interesting to see how that sells."

De meeste DS-bezitters zijn kinderen jonger dan 12 jaar. Maar dat betekent niet dat er weinig 'volwassen' DS-bezitters zijn. Zo zijn er nog altijd miljoenen, maar ook miljoenen volwassen met een Nintendo DS. Dus eigenlijk heeft Rockstar niks te vrezen...

[WB] Fischbacher zegeviert op afdaling

De Oostenrijkse Andrea Fischbacher heeft in het Bulgaarse Bansko de tweede wereldbekeroverwinning uit haar loopbaan geboekt. De 23-jarige Fischbacher was op de afdaling de Sloveense Tina Maze en de Zwitserse Fabienne Suter de baas.

De Amerikaanse Lindsay Vonn viel met een twaalfde plaats tegen, maar legde wel beslag op de wereldbeker op de afdaling omdat ze niet meer kan worden ingehaald. Ook in de algemene wereldbeker gaat Vonn aan de leiding.

Activision laat weten van welke console ze 'houden'

Ja, we bedoelen dan niet dat ze fan zijn van één bepaalde console. We zijn hier op FOK!, dus dan mag je zulke titels soms verwachten. Het is ten slotte ook nog zaterdag, dus dat maakt het feestje compleet. Enfin, Activision heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt van vorig jaar. In dat lijstje staat welke console het meeste geld heeft opgeleverd.

De cijfers zijn overigens in miljoenen uitgedrukt. Dus de MMORPG (World of Warcraft) heeft 1,15 miljard dollar opgeleverd. Niet niks dus. De Nintendo Wii heeft het meeste geld opgeleverd, gevolgd door de Xbox 360. Opvallend detail: de PlayStation 2 heeft meer geld opgeleverd dan de PlayStation 3.

Onzin over inenting zorgt voor lagere opkomst

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) denkt dat slechts 70 procent van de meisjes tussen de 13 en de 16 jaar zich de komende maanden tegen baarmoederhalskanker zal laten inenten. Deze lage opkomst zou volgens de RIVM veroorzaakt worden door indianenverhalen op het internet.

Websites rondom complottheorieën zoals ditkannietwaarzijn.nl en argusoog.punt.nl publiceren al enige tijd verhalen over meisjes die verlamd raakten door de inenting. Ook wordt er beweerd dat de inenting onvruchtbaarheid en zelfs baarmoederhalskanker zou veroorzaken. Op YouTube is een filmpje te zien van een Amerikaanse vrouw die vertelt dat haar dochter aan het vaccin is overleden. De RIVM meldt dat deze verhalen op niets gebaseerd zijn en dat het vaccin zeer effectief is.

Vrouwen in geldnood verkopen hun eicellen

Vergoedingen van 10.000 dollar (7.888 euro) lokken steeds meer vrouwen in geldnood naar Amerikaanse vruchtbaarheidsklinieken. Hierdoor besloot een werkeloze 23-jarige actrice haar eicellen te verkopen, voor haar was het een makkelijke manier om geld te verdienen.
 
Een kliniek in Illinois geeft aan dat de verzoeken om informatie sinds begin 2008 met 40 procent zijn gestegen. In New York heeft men het zelfs over een stijging van 50 procent. De instanties erkennen dat het verkopen van een eicel een makkelijke manier is extra geld te verdienen, ze benadrukken echter dat niet iedere vrouw wordt geaccepteerd.

De donor moet gezond zijn en naar verwachting goed op de hormoonstimulatie reageren. Er mogen geen erfelijke ziekten in haar familie voorkomen. Bij voorkeur moet zij jonger zijn dan 36 jaar en mag ze niet ouder zijn dan 40 jaar. Ook mag zij geen lues, hepatitis of HIV bij zich dragen. De eisen verschillen per kliniek.

 

LittleBigPlanet PSP wordt compatibel met PS3-versie?

De PSP-versie van LittleBigPlanet wordt ontwikkeld door Media Molecule en er wordt gezegd dat de PSP-versie compatibel zal zijn, met zijn grote broer, de PlayStation 3. LittleBigPlanet voor de PSP heeft naast zijn eigen naam ook een andere 'titel': Playing, creating and sharing, aldus John Koller, director of hardware marketing voor Sony Computer Entertainment of America.

"There is a whole play, create, share component to the game, just like the PS3," he said. "They are still working on that, so there's not a whole lot to talk about yet."

John Koller heeft overigens wel aangegeven dat ze aan het kijken zijn hoe ze de PSP-versie met de PS3-versie laat verbinden. Misschien kun je levels delen, of lekker samen spelen. Naja, het is gewoon even afwachten!

Feyenoord heeft eerste gesprek met investeerders

Een afvaardiging van de raad van commissarissen van Feyenoord heeft een eerste gesprek gevoerd met potentiële inversteerders om de club financieel te helpen.

Mochten de investeerder geld pompen in de Rotterdamse club, dan willen ze wel meebeslissen over het beleid van de club.

Feyenoord kampt met een schuld van zeventien miljoen euro. De investeerders willen eerst alles weten hoe deze schuld tot stand is gekomen alvorens ze geld stoppen in de Stadionclub.

De potentiële investeerders lieten zich verder informeren over de organisatie van de club. Volgens de Telegraaf wilden beide partijen na afloop geen reactie geven. Wel meldt het dagblad dat er een vervolgafspraak komt.

De Koning stopt als trainer TOP Oss

Hans de Koning stopt op 1 januari 2010 als trainer van TOP Oss. De huidige oefenmeester blijft wel betrokken bij de club. Hij wordt namelijk vanaf dat moment fulltime technisch manager van de club.

De Koning wordt als trainer opgevolgd door de huidige assistent Dirk Heesen. Laatstgenoemde hoopt komende zomer zijn diploma Coach Betaald Voetbal te halen. De Koning zal hem dan vervolgens een half jaar inwerken.

Na de winterstop zal Heesen het zonder De Koning moeten doen. De huidige trainer is al bij TOP sinds 1 juli 2005. Momenteel staat de club uit Oss eerste in de vijfde periode.

Demo H.A.W.X. voor PC binnenkort verkrijgbaar

De demo van H.A.W.X. is al een tijdje te downloaden op Xbox Live en sinds kort is het ook mogelijk om via Playstation Network de demo te spelen. Vanaf 2 maart is de PC aan de beurt, vanaf 18:00 uur is de demo beschikbaar op de officiele website van het spel.

HAWX neemt ons mee naar het jaar 2012, een tijd waarin meer en meer landen afhankelijk worden van private military cooperations (PMC's) voor hun militaire missies. Volgens de Reykjavik Accords mogen ze ingezet worden in elke vorm van militaire operaties, wat ze enorm veel macht geeft. Veel landen beginnen zich dan ook af te vragen of de PMC's niet te veel macht hebben. In deze wereld neem je de controle over een vliegtuig en ga je met hoge snelheid gevechten aan.



Tom Clancy's H.A.W.X. verschijnt 6 maart voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie volgt op 13 maart.

Nederlandse pedofielenwebsite ook naar België

Een omstreden Nederlandse website die namen, adressen en foto's van veroordeelde pedofielen publiceert, krijgt ook een Belgische versie. De Vlaamse krant De Morgen heeft dat vandaag gemeld.

Volgens initiatiefnemer Chris Hölsken zal de site, die dinsdag van start gaat, binnen de wettelijke grenzen blijven. Er zouden geen namen worden vrijgegeven, alleen de buurt waar veroordeelde pedofielen wonen.

De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck laat nagaan of er strafrechtelijk kan worden opgetreden tegen de site. "Ik huiver van dit soort initiatieven. Dit creëert meer problemen dan oplossingen voor zowel dader als slachtoffer. Dit is onze manier niet om met de problemen om te gaan."

Omwonenden Schiphol bang sinds crash

Bewoners van de dorpen rondom Schiphol voelen zich duidelijk onveiliger sinds woensdag een toestel van Turkish Airlines neerstortte in een akker bij de luchthaven.

Volgens burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer gaat de helft van alle meldingen van omwonenden sindsdien over gevoelens van onveiligheid. Normaal is dat 1 procent van de meldingen.

Weterings zei dat vandaag tijdens een bijeenkomst met omwonenden in Zwanenburg. Hij maakte daar bekend dat de Polderbaan van Schiphol morgenavond weer opengaat voor het vliegverkeer. De baan was sinds de crash afgesloten.

Weer projectielen afgevuurd op Israël

Palestijnse schutters hebben vandaag vanuit de Gazastrook vijf projectielen afgevuurd op Israël. Twee raketten kwamen neer vlakbij de stad Ashkelon, ongeveer 20 kilometer van de Gazastrook verwijderd. De Israëlische strijdkrachten meldden dat niemand gewond is geraakt.

De Palestijnse beweging die de Gazastrook beheerst, Hamas, en de Israëlische regering hebben 18 januari beloofd een tijdelijk bestand in acht te nemen. Egypte probeert als bemiddelaar de partijen tot een duurzaam bestand te bewegen.

Palestijnen hebben desondanks meer dan honderd projectielen afgeschoten sinds 18 januari en de Israëli’s hebben verscheidene keren de Gazastrook opnieuw gebombardeerd.


Weer projectielen afgevuurd op Israël  (foto: DAG)

Icesave botst weer met DNB

De ondergang van Icesave heeft in Nederland een nieuw conflict opgeleverd tussen de bewindvoerders en De Nederlandsche Bank (DNB).

De bewindvoerders hebben voor schuldeisers van de IJslandse internetspaarbank 20,1 miljoen euro opgeëist dat Icesave aan kasgeldreserve had gestald bij DNB. De centrale bank weigert vooralsnog het geld terug te betalen, omdat het moet worden verrekend met de betalingen onder het depositogarantiestelsel.

Dat heeft bewindvoerder Marinus Pannevis bevestigd in reactie op berichtgeving in het Het Financieele Dagblad. Het dispuut is vermeld in het eerste verslag dat de bewindvoerders eind januari hebben afgeleverd. Sindsdien zijn er geen nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van de opgevraagde 20,1 miljoen euro, zei Pannevis.

Eind december stelden de bewindvoerders al dat DNB had dwarsgelegen bij een mogelijke verkoop van de Nederlandse spaarrekeningen van Icesave. Ten minste tien banken zouden belangstelling hebben getoond voor een overname.

  (foto: ANP)

Dead Rising vergelijking Xbox 360 VS Nintendo Wii

Dead Rising, de horror-game waarbij je zoveel mogelijk zombies af moet slachten, kwam in 2006 uit voor de Xbox 360. Sinds gisteren is Dead Rising ook uit voor de Nintendo Wii. De Wii-versie draait op het maximale van 480i en de Xbox 360-versie op 720p. Zoek de verschillen.....


In Dead Rising: Chop Till You Drop volgen we Frank West als hij tijdens zijn jacht op een scoop belandt in het door zombies geïnfecteerde stadje Willamette. Frank vlucht naar de locale mall in de hoop daar veilig te zijn, maar het blijkt dat deze plek net zo dodelijk is als de rest van de stad. In zijn zoektoch naar de waarheid over de zombies heeft Frank maar twee doelen, overleven en eventueel andere bewoners redden.

FOK!ster Bluezz schrijft boek over zoon

In navolging van Karin Overmars, Kirsten Verdel en Bazbo heeft ook Trudie de Jong, beter bekend als Bluezz, een boek geschreven. Het bankje in het park heet het literaire werkje.

Het boek gaat over een jongen die op reis gaat naar Australië en daar in een gemeenschap terechtkomt. Hij schrijft zijn ouders een brief dat hij niet meer thuiskomt. Er is verder geen contact meer te leggen met de jongen. Het bankje in het park is autobiografisch, bevat 42 pagina's en is alleen online te bestellen.

R4-kaartjes officieel illegaal in Japan

Nintendo wilde vorig jaar al actie ondernemen met 53 andere grote bedrijven tegen de R4-kaart door middel van een rechtszaak, maar nu is eindelijk de kogel door de kerk.

Sinds gisteren mogen er geen R4-kaartjes meer verkocht worden in Japan, aldus een rechter in de stad Tokio. Door de rechtszaak waren de R4-kaartjes al op veel plaatsen niet meer verkrijgbaar en mogen nu dus helemaal niet meer verkocht worden in Japan.



Met een R4-kaartje kan je illegale, gedownloade games spelen

Helghast slachten in de Dutch Charts


De Dutch Charts van week 9 zijn bekend gemaakt. Zoals verwacht verkoopt Killzone 2 erg goed en komt binnen op de eerste plaats. Street Fighter IV doet het ook niet slecht en staat op de vierde plaats (PS3) en de vijfde plaats (Xbox 360).

Waar F.E.A.R. 2: Project Origin vorige week nog drie keer in de lijst stond voor de PS3, Xbox 360 en de PC, staat de game er nu helemaal niet meer in.

Warhammer 40K: Dawn of War II laat zich ook nog zien op een zevende plaats en RACE Pro komt binnen op de negende plaats.

1 KILLZONE 2 (PS3) SONY
2 WII FIT (Wii) NINTENDO
3 MARIO KART (Wii) NINTENDO
4 STREET FIGHTER 4 (PS3) CAPCOM
5 STREET FIGHTER 4 (XBOX 360) CAPCOM
6 PROFESSOR LAYTON (DS) NINTENDO
7 WARHAMMER/DAWN OF WAR 2 (PC) THQ
8 BRAIN TRAINING (DS) NINTENDO
9 RACE PRO (XBOX 360) ATARI
10 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA

Wii - 3
DS - 2
PS3 - 2
Xbox 360 - 2
PC - 1

Klik HIER voor de complete lijst.



Wintersporters stranden door slaaptrein

Ongeveer 450 wintersporters dreigden dit weekend te stranden door financiële problemen bij de Bergland Expres uit Utrecht, het bedrijf dat een slaaptrein exploiteerde.

Andere vakantievervoerders brengen de vakantiegangers met bussen en andere treinen naar huis, zo heeft directeur Jan Engelse van Euroholidays een bericht in het AD bevestigd.

Bergland Expres vroeg donderdag surseance van betaling, aan waardoor zijn treinen niet meer rijden. De gedupeerde toeristen worden zaterdagavond met andere treinen en bussen naar huis gebracht, zodat ze volgens Engelse in principe zondag in Nederland arriveren, zoals oorspronkelijk gepland.

De reizigers hebben voor het alternatieve vervoer enkele tientallen euro's extra moeten betalen. Vakantiegangers die op het punt van afreizen staan naar de skigebieden, kunnen op de website van Bergland Expres lezen hoe ze alsnog hun bestemming kunnen bereiken. Het bedrijf stelt op de website niet verantwoordelijk te zijn voor extra reiskosten. Het is niet duidelijk of de vervoerder is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Meer aanbieders mobiel internet 2010

De aanbieders van mobiel bellen en mobiel internet zullen onderling meer moeten gaan concurreren. Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) geeft volgend jaar zes bedrijven een frequentie voor mobiele communicatie.

Dat heeft de staatssecretaris geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Hij maakt meer ruimte dan aanvankelijk gepland. Heemskerk wilde in eerste instantie vijf frequenties veilen. Een Kamermeerderheid had hem in december gevraagd een stap verder te gaan.

Heemskerk wil de veiling in het eerste kwartaal van 2010 houden. Daarna zullen gevestigde telecombedrijven als KPN en Vodafone rekening moeten houden met nieuwe concurrenten in Nederland.

Uitslagen Jupiler League speelronde 28

Dit weekend werd in de Jupiler League de 28e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
Na twee verliespartijen op rij dacht VVV-Venlo weer te weten wat winnen is, maar twee minuten voor tijd maakte FC Dordrecht met een man minder gelijk: 1-1. De koploper in de Jupiler League verspeelde daardoor voor de derde keer op rij punten. Achtervolger RKC Waalwijk verspeelde eveneens punten. Cambuur Leeuwarden nam een punt mee uit Waalwijk: 1-1.

VVV-trainer Jan van Dijk had zijn spelers vorig weekend een paar vrije dagen met carnaval beloofd als ze zouden winnen bij Top Oss. Dat gebeurde niet. Sterker, de Venlonaren gingen met 4-2 het schip in. Een week later en een paar volle werkdagen verder lukte het de ploeg evenmin om te winnen. Sandro Calabro zette na 24 minuten zijn ploeg nog wel op 1-0. Guy Ramos maakte het de bezoekers na 49 minuten extra moeilijk toen hij zijn tweede gele kaart pakte. Uitlopen deed VVV niet. Sterker, met een man minder kwam Dordrecht nog op gelijke hoogte. John van Loenhout mikte kort voor tijd de 1-1 binnen.

VVV zag echter met veel genoegen achtervolger RKC punten verspelen in de topper tegen Cambuur Leeuwarden. Ruud ter Heide maakte al na tien minuten de 0-1 in Waalwijk. Vlak voor de thee trok Charlison Benschop de stand gelijk. RKC leek in het zadel geholpen te worden toen Cambuur-speler De Boer kort na 68 minuten spelen rood kreeg, maar de thuisploeg kon ook met een man meer puntenverlies niet voorkomen.
Uitslagen:

ThuisUitUitslag
MVV TOP Oss 1-1
RKC Waalwijk SC Cambuur-Leeuwarden 1-1
FC Den Bosch Haarlem 0-2
FC Zwolle BV Veendam 3-2
Telstar AGOVV Apeldoorn 1-0
FC Omniworld Fortuna Sittard 4-1
FC Emmen RBC Roosendaal 1-0
Excelsior FC Eindhoven 3-2
VVV-Venlo FC Dordrecht 1-1

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 28 18 4 6 58 66 - 32
2 RKC Waalwijk 28 12 15 1 51 48 - 25
3 SC Cambuur-Leeuwarden 28 14 6 8 48 51 - 40
4 Excelsior 28 12 11 5 47 44 - 27
5 FC Zwolle 28 12 7 9 43 45 - 42
6 Haarlem 28 13 4 11 43 35 - 38
7 MVV 28 10 11 7 41 41 - 31
8 Go Ahead Eagles 27 10 10 7 40 26 - 29
9 Helmond Sport 27 10 9 8 39 40 - 36
10 FC Den Bosch 28 10 8 10 38 45 - 36
11 TOP Oss 28 10 6 12 36 36 - 44
12 RBC Roosendaal 28 9 7 12 34 32 - 34
13 AGOVV Apeldoorn 28 10 4 14 34 43 - 53
14 Telstar 28 8 9 11 33 35 - 42
15 Fortuna Sittard 28 8 7 13 31 30 - 45
16 FC Dordrecht 28 7 9 12 30 31 - 33
17 FC Eindhoven 28 6 12 10 30 46 - 57
18 FC Emmen 28 8 6 14 30 34 - 53
19 BV Veendam 28 7 8 13 26 34 - 49
20 FC Omniworld 28 6 5 17 23 31 - 47

Topscorers:
#NaamClubDoelpunten
1Calabro VVV-Venlo 21
2Koç FC Eindhoven 18
3Plet Telstar 16
4Ars RBC Roosendaal 13
5Keisuke Honda VVV-Venlo 12
=Thiebaut MVV 12
7Bokila AGOVV Apeldoorn 11
=Höcher Helmond Sport 11
=Ter Heide SC Cambuur-Leeuwarden 11
10Stroeve FC Emmen 10

Programma:
DatumThuisUit
za 28/2 Helmond Sport Go Ahead Eagles
vr 6/3 Fortuna Sittard FC Dordrecht
vr 6/3 BV Veendam VVV-Venlo
vr 6/3 RKC Waalwijk FC Zwolle
vr 6/3 TOP Oss Excelsior
vr 6/3 Go Ahead Eagles Telstar
vr 6/3 FC Omniworld MVV
vr 6/3 FC Eindhoven FC Den Bosch
vr 6/3 AGOVV Apeldoorn FC Emmen
vr 6/3 SC Cambuur-Leeuwarden RBC Roosendaal
vr 6/3 Haarlem Helmond Sport

Chinese banden onveilig op nat wegdek

Autobanden van Chinese merken presteren onder de maat op nat wegdek. Dat concludeert de Consumentenbond in zijn magazine van maart. De consumentenbond baseert zich op internationaal onderzoek waaraan de instelling zelf heeft meegedaan.

De bond pleit voor hogere veiligheidseisen voor banden. De Europese Commissie wil een label invoeren dat informatie geeft over de rolweerstand, de geluidsproductie en de prestaties bij nat weer. Volgens de consumentenbond moet het label vooral informatie geven over de veiligheid. Ook moet de koper heel snel en duidelijk kunnen zien waartoe het label dient. Volgens de bond rijdt ongeveer de helft van de automobilisten met te zachte banden.

FC Den Bosch wil Kruys als trainer

FC Dordrecht-trainer Gert Kruys is volgens RTV Rijnmond de voornaamste kandidaat om de nieuwe oefenmeester van FC Den Bosch te worden.

FC Den Bosch is nog altijd op zoek naar een definitieve vervanger voor de naar Vitesse vertrokken trainer Theo Bos. Den Bosch heeft Kruys al benaderd.

Kruys twijfelt echter nog of hij ingaat op de aanbieding. Hij is nu bezig aan zijn derde seizoen bij FC Dordrecht. Deze club steunde hem aan het begin van het seizoen toen de Schapenkoppen onderaan bungelde.

De 47-jarige oefenmeester gaat snel praten met de Brabantse club. Hij was eerder al trainer van Den Bosch, in 2004 werd hij met die club kampioen van de eerste divisie. Bij FC Dordrecht heeft Kruys een contract tot 2010.

Van Duin trekt 2,4 miljoen kijkers

Driemaal is scheepsrecht voor André van Duin en Ferry de Groot. Het radioduo is er na ruim dertig jaar toch in geslaagd van de Dik Voormekaar Show ook op televsie een succes te maken. Vrijdagavond stemden 2.438.000 kijkers af op de TROS-show op Nederland 1.

De Dik Voormekaar Show trok een op de drie televisiekijkers en was daarmee het best bekeken programma van de tv-avond, bleek zaterdag uit de kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek. X Factor (RTL4) haalde op hetzelfde tijdstip 1.446.000 kijkers, SBS6 wist 1.245.000 mensen te boeien met de talentenjacht De Nieuwe Uri Geller.

De Dik Voormekaarshow was vroeger alleen populair op de radio. In 1977 en 1978 probeerden Van Duin en De Groot het op televisie bij de NCRV, maar de poppenshow was destijds geen succes. In de remake blijven de poppen van Ome Joop, Bep en Toos in de omroeparchieven. Alleen hun legendarische stemmen herleven. Net als in de theaterversie (Andrés Nieuwe Revue, 2007) doen Van Duin en De Groot alsof ze een radioshow maken, vanachter een tafel en in het bijzijn van publiek.

De show had volgens Van Duin beter de Alles Door Elkaar Show kunnen heten, want er komen ook andere typetjes voorbij, zoals Meneer en Mevrouw de Bok (Corrie van Gorp), Piet Konijn en Twan de Stuntman.


'Tamerus naar China'

Gertjan Tamerus vervolgt zijn loopbaan mogelijk per direct in China. De aanvaller van NAC Breda vliegt dit weekeinde nog naar Azië om tien dagen sfeer te proeven bij Zhejiang Lucheng in de Super League, aldus BN De Stem.

Mocht hij door de medische keuring heenkomen, dan kan de 28-jarige spits een contract voor één seizoen tekenen. De Chinese club hoeft NAC geen afkoopsom te betalen, Tamerus is transfervrij.

Tamerus komt bij NAC niet aan spelen toe en heeft ook geen uitzicht op speelminuten. Een transfer is dan ook de enige uitweg voor de Haarlemmer. "Ik kan me er nog maar moeilijk een voorstelling van maken. Pas als ik in het vliegtuig zit, geloof ik het." De transfer komt voor de Chinese club op een perfect tijdstip. In China begint de competitie namelijk in maart. De club eindigde vorig jaar als negende.

Zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani meldt dat de financiën al in orde zijn. "De vraag is nu of Gertjan het in die tien dagen naar zijn zin heeft in China. Als hij er denkt te kunnen acclimatiseren, dan blijft hij er een jaar."

Zijn mogelijke nieuwe club Zhejiang Lucheng raakte op basis van tv-beelden overtuigd van de kwaliteiten van hun mogelijke nieuwe spits. In 2002 werd de club overigens nog door de Chinese voetbalbond gestraft wegens corruptie.

CD: Yagya - Rigning

2009 begon niet alleen als een koud jaar voor Nederland maar is zoals gebruikelijk ook weer behoorlijk nat aan het worden. Als het aan de IJslandse producer Aðalsteinn Guðmundsson ligt mag de regen nog wel even aanhouden. Titel van zijn album Rigning betekent namelijk 'regen'. Voor de in Reykjavik gevestigde Guðmundsson is het regen wat de klok slaat op dit album. De cover, inlay, titels en geluidseffecten hebben er allemaal wel wat mee te maken.

Armstrong niet aan de start Ronde van Vlaanderen

De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat Lance Armstrong niet mee zal doen aan de Ronde van Vlaanderen. De zevenvoudig winnaar van de Tour de France zou de klassieker geen ideale voorbereiding vinden op de Giro d'Italia.

De Amerikaan zou op zoek zijn naar een balans tussen meer wedstrijdkilometers en het afvallen naar een gewicht van 74 kilo. Armstrong is van plan om ook andere koersen te schrappen.

China: dieptepunt crisis komt nog

De maatregelen van de Chinese regering tegen de wereldwijde financiële crisis zijn succesvol. Het dieptepunt is echter nog niet bereikt, waarschuwt de Chinese premier Wen Jiabao.

China heeft een bedrag van 585 miljard dollar (461 miljard euro) uitgetrokken om de economie te ondersteunen. Het Aziatische land ondersteunt onder meer de staal- en textielindustrie, die zwaar is getroffen door de financiële crisis.

De economische groei vertraagde in het vierde kwartaal van vorig jaar tot 6,8 procent. In het derde kwartaal was er nog sprake van een groei van 9 procent tegen 10,1 procent in het tweede kwartaal. China streeft dit jaar naar een economische groei van 8 procent.

  (foto: ANP)

PSV kan Koeman van lijstje schrappen

Ronald Koeman wordt niet de nieuwe trainer van PSV bericht de Telegraaf. De oefenmeester heeft PSV-directeur Jan Reker laten weten af te zien van een terugkeer bij de Eindhovenaren. Koeman vindt dat de regerend landskampioen te lang wacht met een aanbieding.

Samen met de huidige trainer van Schalke 04, Fred Rutten, was Ronald Koeman de grote kandidaat bij PSV. Hij was eerder al trainer in Eindhoven, maar verliet de club toen tijdens het seizoen om het Spaanse Valencia te gaan trainen. Dit bleek later geen succes.

De oud-voetballer van onder meer Barcelona zit sinds 2008 zonder club nadat hij zijn ontslag kreeg bij Valencia wegens tegenvallende resultaten. Hij stond dan ook open voor de vacature bij PSV. Koeman heeft aangegeven om zich nu te gaan richten op andere aanbiedingen van clubs om zijn loopbaan als trainer te vervolgen.

Nu lijkt Fred Rutten de belangrijkste kandidaat om de taken van Dwight Lodeweges over te nemen. Een andere naam die wordt genoemd is die van Co Adriaanse.

Fossiel schedel reuzenvogel gevonden

In Peru is een fossiel van een schedel van een grote zeevogel met een soort tanden gevonden. Het tien miljoen jaar oude fossiel van de ooit gevederde reus lag in de woestijn Ica, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lima.

De paleontoloog Mario Urbina zei vrijdag in Peruaanse media dat het fossiel van de schedel van 40 centimeter lang van uitzonderlijke kwaliteit is. Het is de meest complete schedel en snavel die ooit van deze zeevogel, de prehistorische pelagomithidae, zijn aangetroffen. De vondst werd enkele maanden geleden gedaan, maar pas deze week bekendgemaakt.

De zeevogel moet vleugels hebben gehad met een spanwijdte van 6 meter en leefde tussen de zestig miljoen en drie miljoen jaar geleden.

Mishandelde Rihanna terug bij vriend

Drie weken nadat de Amerikaanse zanger Chris Brown (19) zijn vriendin Rihanna (21) heeft mishandeld, zijn de twee weer bij elkaar. Dat beweert althans een anonieme bron op de showbizzwebsite People.com.

Gisteren beweerde Brown nog dat hij handelde uit zelfverdediging. Volgens de bron zitten de zanger en zangeres samen in een huis van rapper P. Diddy op Star Island, in de baai van badplaats Miami. Het is nog onduidelijk of Brown zal worden vervolgd voor de mishandeling. Rihanna heeft geen aangifte tegen hem gedaan. Wel heeft Brown excuses aangeboden.

Bleekemolen met Spyker naar Le Mans

Jeroen Bleekemolen zal met Spyker Squadron aan de 24 Uur van Le Mans deelnemen. Hij wordt teamgenoot van Tom Coronel en de Tsjech Jarek Janis, die de vaste bestuurders zijn op de Spyker C8 Laviolette GT2R. Het tweetal doet met die wagen ook mee aan de Le Mans Series.

Voor de 24 uur van Le Mans had de sportwagenfabrikant uit Zeewolde ook een tweede GT2-wagen ingeschreven, maar die is door de Automobile Club de L'Ouest op de reservelijst geplaatst. Ondanks de financiele crisis is de interesse van teams en coureurs om mee te doen namelijk zeer groot.

U2 promoot album vanaf dak BBC

De Ierse rockband U2 heeft gisteravond een kort verrassingsoptreden gegeven op het dak van het hoofdkwartier van de BBC in Londen. Ongeveer vijfduizend mensen keken toe hoe zanger Bono en consorten vier nummers speelden, aldus de Britse omroep.

U2 speelde hitnummers Vertigo en Beautiful Day en twee liedjes van het nieuwe album No Line On The Horizon: Get on Your Boots en Magnificent. Afgelopen week was op internet al gespeculeerd over een mogelijk optreden van de band in het openbaar.

De actie was een knipoog naar het legendarische dakoptreden dat de Beatles in 1969 gaven in de Britse hoofdstad. Een belangrijk verschil met dat optreden was dat de politie ditmaal niet het optreden stillegde, maar beneden op de weg het verkeer in goede banen leidde.

  (foto: ANP)

Henk Angenent stopt met schaatsen

Henk Angenent, de winnaar van de laatste Elfstedentocht in 1997, stopt als marathonschaatser. De 41-jarige inwoner van Woubrugge staat vandaag voor de laatste keer op het ijs, bij het Nederlands marathonkampioenschap in Heerenveen.

"Na twintig jaar te hebben meegedaan om de prijzen is het mooi geweest", sprak Angenent. Angenent maakte zijn debuut in 1989. In zijn lange carrière won hij onder meer de Essent Cup (1999), de wedstrijd over 200 kilometer op de Weissensee (2004) en de Elfstedentocht van 1997. Als langebaanschaatser werd het boegbeeld van de TNT-ploeg in 2002 Nederlands kampioen op de 10.000 meter en vestigde hij in 2004 een nieuw werelduurrecord. "Ik won misschien niet vaak, maar het waren voor mij wel altijd hele mooie overwinningen."

  (foto: ANP)

Doden crash aangekomen in Istanbul

De stoffelijke overschotten van de vijf Turken die omkwamen bij het vliegtuigongeluk met de Boeing 737-800 van Turkish Airlines bij Schiphol zijn vandaag op het Atatürk-vliegveld in Istanbul aangekomen. Dat meldden verschillende Turkse media.

Onder de doden bevinden zich de drie piloten en een zakenman. Ook een cabinemedewerker behoorde volgens de Turkse media tot de slachtoffers. De kisten met de stoffelijke overschoten waren bedekt met een Turkse vlag.

Het aanwezige personeel van Turkish Airlines op het Atatürk-vliegveld vormde een erehaag voor de omgekomen personeelsleden. Bij het hoofdkantoor van Turkish Airlines vindt zaterdagochtend om tien lokale tijd (negen uur Nederlandse tijd) een herdenkingsdienst plaats.

De stoffelijke overschotten zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Istanbul. Van daaruit worden ze overgevlogen naar de geboorteplaatsen van de slachtoffers, Edirne, Bursa en Bodrum. Na het middaggebed worden de vijf begraven.

  (foto: ANP)

Jans gunt Hiariej basisplaats tegen AZ

FC Groningen-trainer Ron Jans heeft voor verdediger Tom Hiariej in het duel met AZ een plaatsje ingeruimd in de basisopstelling, aldus RTV Noord.

De verdediger neemt de plaats over van Ondrej Svejdik, die door Jans naar de bank wordt verwezen. De oefenmeester laat zijn team verder intact in vergelijking met het verloren competitieduel met PSV van afgelopen weekend.

Jans kan in het duel met de huidige koploper nog geen beroep doen op Koen van de Laak, Sepp de Roover, Nicklas Pedersen, Petter Andersson, Tim Matavz en Jeroen Veldmate.

Beerens: "Wij zijn de gelukkigste"

In blessuretijd won Heerenveen gisteravond bij PSV. Danijel Pranjic benutte de strafschop: 2-3.

"Ja, het was op het nippertje", zei Roy Beerens tegen Eredivisielive. "Weet niet of het een penalty was. Dan hebben we het geluk en win je op het beste moment. Beter kan het niet."

"Wij moesten vooral verdedigend denken. Je smijt met krachten en het is het moeilijk om er na de 2-2 nog uit te komen, maar wij zijn vandaag de gelukkigste", bleef Beerens realistisch. "We begonnen hardstikke goed en fel. Misschien dat we een beetje power te kort kwamen, maar het lukte wel allemaal. Tweede helft is het gewoon tegenhouden. We hebben keihard geknokt, dat is het belangrijkste."

Angenent stopt ermee

De winnaar van de laatste Elfstedentocht in 1997, Henk Angenent, stopt ermee. De 41-jarige Angenent rijdt vandaag zijn laatste wedstrijd, bij het Nederlands marathonkampioenschap in Heerenveen.

"Na twintig jaar te hebben meegedaan om de prijzen is het mooi geweest", aldus Angenent die zijn debuut in 1989 maakte. Naast de Elfstedentocht won hij onder meer de Essent Cup (1999) en de wedstrijd over 200 kilometer op de Weissensee (2004).

Als langebaanschaatser werd hij bovendien in 2002 Nederlands kampioen op de 10.000 meter en vestigde hij twee jaar later een nieuw werelduurrecord. "Ik won misschien niet vaak, maar het waren voor mij wel altijd hele mooie overwinningen."

Lodeweges: "Niet te veel gezegd in kleedkamer"

PSV interim-trainer Dwight Lodeweges was na afloop van de 2-3 nederlaag tegen SC Heerenveen vooral heel erg teleurgesteld. De Eindhovenaren liepen in blessuretijd tegen een nederlaag aan.

"Het is heel zuur natuurlijk", begon Lodeweges zijn verhaal tegen Eredivisie Live. "Ik kan niet boos zijn, want ze hebben allemaal heel hard gewerkt. We hebben bij fasen heel goed gespeeld. Waar het vorige week haleluja was, is het nu 180 graden de andere kant op."

"Het was een zespuntenduel. Ik denk dat het publiek een mooie wedstrijd heeft gezien met veel kansen voor ons, maar het mocht niet zo zijn. Of ik gezien heb of het een penalty was? Nee, ik had er geen goed zicht op."

Lodeweges was alleen kritisch op de manier waarop zijn ploeg het initiatief weggaf. "Ik vind dat wij slechte goals hebben weggegeven. Als jij met 2-1 voorstaat, dan valt zo'n 2-2 op dat moment heel slecht. Dan zie je ze twijfelen."

"Ik heb net in de kleedkamer niet te veel gezegd. Die jongens zijn zelf ook zwaar teleurgesteld. Dan moet je niet te veel praten. Ik denk gewoon dat wij volop doorgaan. Als we nou dramatisch hadden gespeeld was het anders geweest, maar nu is het een uur lang heel behoorlijk geweest."

Boek: Ad Kolkman - Alle 120 goed alleen sommige niet

'Meester van de onderkoelde galgenhumor'. Je zult de titel maar meekrijgen. In de cartoonistenwereld is dit een hele eer, want er zijn er velen die graag de titel zouden willen dragen. Toch is er één die hem met verve kan hebben: Ad Kolkman. Onlangs kwam er weer een nieuwe, vermakelijke bundel uit van deze cartoonist. De titel zegt al veel over het aantal (en ook wel een beetje het zwartgallige karakter...): Alle 120 goed alleen sommige niet. Het toont meteen wel aan dat Kolkman niet hoog van de toren blaast wat betreft zijn eigen werk.

'Geen gronden om zwarte doos aan OM te geven'

Er zijn waarschijnlijk geen redenen waarom de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de gegevens uit de zwarte doos aan het Openbaar Ministerie (OM) zou geven. Dat zei Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de raad, vrijdag in Nova.

Het OM kan alleen aanspraak maken op deze informatie als er mogelijk moord, doodslag, gijzeling of een terroristisch misdrijf heeft plaatsgevonden. Volgens Van Vollenhoven zijn daar momenteel geen aanwijzingen voor.

Turkish Airlines betaalt nabestaanden 50.000 euro

Turkish Airlines betaalt aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp bij Schiphol 50.000 euro per geval. De regeling geldt zowel voor de familie van de omgekomen passagiers als die van de dode bemanningsleden. Dat meldde de maatschappij gisteren.

Ook de gewonden die in het ziekenhuis worden behandeld, kunnen een schadevergoeding tegemoet zien. Zij krijgen een bedrag van 5000 tot 10.000 euro.

Vergoeding voor slachtoffers vliegtuigcrash  (foto: ANP)

Riddick houdt van staal in Assault on Dark Athena beelden

In zijn preview gaf SpankmasterC al aan dat Vin Diesel zijn heteroseksuele hartje sneller kon doen laten kloppen. We zijn hier bij FOK!games tot nu toe dan ook aardig te spreken over Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, een remake van Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay en een hele mond vol. De game kent echter ook stukken die we nog niet eerder gezien hebben. Er is vandaag een trailer opgedoken waarin Riddick in een mech stapt om eens een wandelingetje te maken op het dek van een ruimteschip.

Spanning in trailer Wii-versie Pro Evolution Soccer 2009

Waar de Xbox 360 en Playstation 3 versie van Pro Evolution Soccer 2009 al lang in de winkels ligt, daar is de Wii-versie nog in ontwikkeling. Deze versie kent net als zijn voorganger innovatieve besturingsmogelijkheden in tegenstelling tot de andere versies. Verder kun je onder andere ook nog je eigen mii in je team zetten. De Wii-versie van Pro Evolution Soccer 2009 ligt 27 maart in de winkels.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.