[gerucht] Sony werkt aan PSP2

Imagination Technologies Group, een fabrikant van grafische chips die vooral in kleine apparaten worden gebruikt, heeft onlangs aangekondigd dat ze een nieuwe versie van zijn PowerVR SGX grafische chip hebben verkocht aan een groot internationaal elektronicabedrijf. Welk bedrijf dit zou zijn is niet bekendgemaakt.

Nu duiken geruchten op dat het zou gaan om de SGX55x-chip. Dit is echter niet bevestigd door Imagination. Het Engelse bedrijf heeft wel bevestigd dat de deal ervoor zorgt dat hun PowerVR-architectuur verder uitgebreid wordt met "another high-volume consumer device segment". Imaginations PowerVR MBX-chip wordt namelijk gebruikt in de Apple iPhone voor de aansturing van beeldscherm.

De geruchten gaan echter nog verder: het grote internationale elektronicabedrijf zou Sony zijn, en het 'high-volume consumer device' zou de PSP2 zijn. Sony heeft echter nog niets van zich laten horen op het gebied van een PSP2, noch heeft zij de deal met Imagination bevestigd. Het blijft voorlopig dus bij geruchten, we houden jullie op de hoogte.



Binnenkort hand in hand?