Trio voor de rechter i.v.m. illegale ingame wapenhandel

Drie mannen zijn gisteren voor het gerecht verschenen omdat ze verwikkeld waren in de eerste online copyright zaak in de geschiedenis van Shanghai, aldus ShanghaiDaily.com.

Wang Yihui, voormalig manager van Shanghai Shanda Network Development Co Ltd is, samen met twee anderen, aangeklaagd voor copyright schending door de aanklagers.

Volgens de aanklager hadden de drie MMORPG-piraten meer dan twee miljoen yuan (ongeveer 210.000 euro) winst geboekt door de computer code database van Shanda’s populaire “Legend of Mir 2” te gebruiken om grote hoeveelheden zeldzame wapens te verkopen.



Drukke boel daar, in Mir

Door de praktijken van dit illustere trio circuleerden er veel meer wapens in het spel dan het bedrijf had berekend, hierdoor kreeg het bedrijf al snel in de gaten dat er iets niet in de haak was.
De aanklagers beweren dat Wang, voormalig manager bij Shanda’s game project management center, met Tang en Jin samenwerkte om de wapens te dupliceren zonder toestemming van Shanda.

Omdat top-grade gamewapens erg zeldzaam en kostbaar zijn voor fanatieke spelers, zijn ze veel geld waard in de virtuele wereld. We hebben besloten om gebruik te maken van mijn positie om een hele hoop wapens te produceren om geld te verdienen”, Aldus Wang.

Wang kopieerde de wapens voor accounts van Jin en Tang door, waarna deze de wapens verkochten aan derden. De drie hadden een zeer succesvolle business: Wang verdiende 1.2 miljoen, terwijl Jin en Tang het beiden met 400.000 yuan moesten doen.