Wistron wil maandelijks 1 miljoen Xbox 360's produceren

Wistron, een van de drie fabrikanten die in opdracht van Microsoft Xbox 360's produceren, zegt dat het tegen het einde van dit jaar zo'n 1 miljoen Xbox 360's per maand van de band wil laten rollen. De fabrikant zal hiermee een grote rol spelen in het zorgen voor voldoende Xbox 360's in de aanloop naar de launch van de concurrentie, Sony's PlayStation 3.

Wistron CEO Simon Lin liet weten: "We breiden nu de productiecapaciteit voor de Xbox 360 uit....om volledig Microsoft te kunnen ondersteunen". Wistron wilde niet vrijgeven wat aan het einde van het afgelopen jaar de productiecapaciteit van het bedrijf was maar analisten schatten dat het zo'n 330.000 consoles was.

Fabrikanten Flextronics en Celestica zullen ook hun productiecapaciteit gaan opvoeren waardoor Microsoft waarschijnlijk binnen afzienbare tijd de tekorten minder zal zien worden. De tekorten houden voorlopig met name aan in de Verenigde Staten.

Ter vegelijking zei SCE CEO Ken Kutaragi dat Sony 1 miljoen consoles per maand zal produceren, met een doel om er 6 miljoen te verschepen in de eerste 5 maanden na launch. In de woorden van de Sony World Wide Studios baas op de GDC "Wat betreft productie, we zien een snellere stijging in productiehoeveelheden dan ooit tevoren"