Starforce helpt mee aan illegale verspreiding Gal Civ II

Een medewerker van het bedrijf Starforce, dat verantwoordelijk is voor waarschijnlijk de meest gehate kopieerbeveiliging op PC games, heeft op de eigen fora een link geplaatst naar een torrent (Een peer-to-peer verspreidingsprotocol) van de PC game Galactic Civilizations II.

De maker van Galactic Civilizations II, Stardock, gelooft heilig in het niet gebruiken van enige vorm van copy protection en maakt daar zeker geen geheim van. Geruchten begonnen zich echter te verspeiden dat Stardock vond dat Galactic Civilizations gewoon gedownload mocht worden, dit bericht bereikte ook het forum van Starforce. In reactie daarop plaatste een Starforce medewerker de link om te bewijzen dat duizenden mensen de game downloadden en dat beveiliging het juiste middel was om te zorgen dat dit niet zou gebeuren.

Of Stardock gerechtelijke stappen zal ondernemen richting Starforce is nog niet bekend, wel heeft Stardock ervoor gezorgd dat de torrent inmiddels is verwijderd van de site waar Starforce naar linkte en onderneemt men stappen tegenover die site.