Nieuwe Battlefield 2-patch bijna klaar voor release

EA meldt vandaag dat de langverwachte 1.03-patch in het laatste stadium van de kwaliteitscontrole is. Als het goed is vindt de release over enkele dagen plaats.

De eerste verrassing is dat naast de release van de patch - welke een aantal bugfixes en tweaks bevat - een kaartrelease zal plaatsvinden: Wake Island 2007. Het gaat om een hedendaagse versie van een van de populairste kaarten uit Battlefield 1942: Wake Island. Het Chinese Volksleger is Wake binnengevallen en bedreigt de Amerikaanse aanvoerlijnen. In reactie daarop is het USMC erop uitgestuurd om het eiland te heroveren. De nieuwe Wake Island-kaart is gratis verkrijgbaar via Fileplanet's nieuwe Battlefield 2-kanaal. Bezoek fileplanet voor meer informatie.

De patch zal de volgende verbeteringen bevatten:

Statistieken vergelijken - je kunt de uitgebreide statistieken van alle andere spelers bekijken in het BFHQ door te dubbelklikken op hun naam in het klassement of met behulp van de nieuwe zoekfunctie!

Server Favorieten / Geschiedenis - het zoeken van je favoriete servers is nu veel makkelijker, omdat je niet meer hoeft te zoeken in de algemene serverlijst.

Voorvoegsel alias - je kunt vanaf nu een voorvoegsel toevoegen aan je account-alias, dat je ook weer kunt wijzigen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe accountnamen aan te maken als je competitieve carrière zich verder ontwikkelt!

Icoontjes gedropte voorraden - gedropte voorraden verschijnen vanaf nu op de kaart en op de 3D-kaart. Zo vind je die verdwaalde voorraden een stuk sneller!

Punten voor het vernietigen van materieel - je krijgt nu punten als je de speeltjes van de vijandelijke bevelhebber weet uit te schakelen. Hoera voor de elitetroepen!

Gereserveerde plaatsen op servers - de server-operator kan nu plaatsen reserveren voor admins, zodat er altijd plaats voor ze is.

Passagiers in voertuigen - de namen van spelers in een voertuig worden in de HUD weergegeven als iemand in het voertuig stapt of van plaats wisselt.

Tegenmaatregelen - er is een nieuw onderdeel opgenomen in de HUD van voertuigen. Nu weet je precies hoe lang het nog duurt voordat je weer rook of flares kunt gebruiken!

Aanpassingen

Punten 'farmen' - DICE heeft een functionaliteit geïntroduceerd waardoor het aanzienlijk moeilijker wordt punten te 'farmen' op klassementsservers.

Mod-ondersteuning - mods draaien nu goed op toegewezen servers. Bovendien activeert de game automatisch mods als op een server mods worden gedraaid die wel op je systeem zijn geïnstalleerd, maar die niet actief zijn.

Aanpassingen kaarten - de terugkeerinterface en bevelhebberkaart hebben nu een variabele grootte, die is gebaseerd op het gespeelde level (16, 32 of 64 spelers). Ook verandert het zoomniveau van de minikaart automatisch, afhankelijk van het type voertuig waarin je je bevindt (waarbij ook handmatige zoomniveaus worden onthouden).

Scores bevelhebber - artillerievuur levert niet langer teammoorden op.

Aanpassingen voertuigen - als je per ongeluk met een tank tegen een bondgenoot rijdt, vallen er niet meteen doden (probeer het alleen niet op hoge snelheid) en het heuvelopwaarts schakelen in troepenvoertuigen is ook voorbij. Als een voertuig van buitenaf wordt verwoest door een explosie, worden de slachtoffers niet meegeteld voor de bestuurder.

Aanpassing automatische teambalans - bevelhebbers en leiders worden niet langer in andere teams geplaatst.

Luchtdoelraketten - deze zijn nu effectiever tegen snelle doelwitten.