Toch Flash ondersteuning voor de PSP?

Ontwikkelaars bij Sony zijn aan het bekijken of ze Macromedia Flash zullen ondersteunen voor de webbrowser van de Sony PlayStation Portable in de toekomst. Tevens zijn ze aan het onderzoeken of Javascript ook ondersteund dient te worden.

Sony Computer Entertainment platform development chief Izumi Kawanishi beweert dat men eerst moet kijken of de gevraagde performance van Flash animaties wel goed genoeg door de PSP kan worden toegepast. Kawanishi en zijn team staan open voor elke ontwikkeling, maar gaan eerst kijken of de beveiliging van de PSP daarmee niet in gevaar komt. Men zou in staat kunnen zijn via een Javascript directe toegang op de UMD discs te kunnen krijgen met alle gevolgen van dien.

Wanneer nu een webpagina op de PSP wordt getoond is alle data door het interne geheugen van de PSP verwerkt. De Memory Stick Pro Duo wordt hierin niet gebruikt. Dit is technisch wel mogelijk, maar kan problemen geven als men de Memory Stick bijvoorbeeld verwijdert. Toch houdt Kawanishi het ondersteunen van offline HTML ook nog even warm.

Verder heeft Kawanishi bekend gemaakt dat er diverse USB devices komen voor de PSP. Toetsenbord en muis zijn mogelijk en dan is er nog het GPS device dat op de E3 werd getoond werd.

De 2.0 firmware update gaf de PSP MPEG4 afspeelmogelijkheden. Kawanishi hoopt in de toekomst meerdere videoformaten te kunnen ondersteunen.

Als laatste heeft Kawanishi nog het idee van downloadable games in het achterhoofd zitten. Het zou een interessante ontwikkeling kunnen zijn als PSP eigenaars zelf kleine games konden maken en die beschikbaar kunnen stellen via een PSP netwerkje.