EA gaat samenwerken met Gizmondo

EA en Gizmondo Europe hebben een overeenkomst gesloten. EA gaat twee top-games uitbrengen op de handheld Gizmondo. Het gaat om de games Fifa Football 2005 en SSX.

"Mobiel gamen wordt steeds belangrijker. Deze titels bieden ons een uitstekende mogelijkheid om samen te werken met Gizmondo en de fantastische spelervaring van EA te introduceren op dit opwindende nieuwe platform." aldus Nancy Smith, uitvoerend vice-president voor Noord-Amerikaanse releases van EA. De managing Director van Gizmondo Europe had hierover het volgende toe te voegen:"Beide titels geven ons een forse duw in de rug bij het leveren van games die iedereen kan spelen. Ze maken deel uit van de beste gameseries ter wereld en een samenwerkingsverband met EA was vanaf het begin een belangrijk doel voor ons."

Fifa Football 2005 is zoals de titel al zegt een voetbal game. De game bevat een career-mode waarin je als speler met een team carrière kunt maken. SSX speelt zich af op een berg en als speler sta je op een snowboard en is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk beneden komt. Naast de snelheid spelen ook stunts en combo's een belangrijke rol in het spel. De Gizmondo is nu al te koop in Engeland en binnenkort volgt de rest van Europa. In de zomer van dit jaar zal de handheld waarschijnlijk te koop zijn in de USA.