Microsofts "War on cheaters"

Microsoft heeft aangegeven dat ze extra maatregelen nemen om cheaten op Xbox Live tegen te gaan.
Xbox Live was het eerste echt geslaagde online netwerk voor consoles (Sega was eerder met zijn Dreamcast, maar dat is nooit wat geworden). Vanaf het begin van Live voert Xbox al een oorlog tegen misbruik, door onder andere het gebruik van een creditcard en de gamertags, zodat een ongewenste gebruiker snel te identificeren is. Dat is echter nog niet alles, Microsoft heeft aangegeven hun oorlog te intensiveren.

De nieuwe maatregelen zijn gericht tegen mensen met een modded Xbox die toch gebruik maken van Xbox Live. Door het gebruik van een modchip waarmee je ook op Live kan, is het mogelijk om offline te cheaten en de daar verkregen items online te gebruiken, vooral in spellen als Project Gotham Racing 2 en Phantasy Star Online.

Hier wil Microsoft iets tegen doen door veiligheidsmaatregelen toe te passen die het mensen met een omgebouwde Xbox moeilijker maakt om op Live te komen. Ze worden ten eerste gemakkelijker herkend en geband. Ten tweede zorgen ze er nu zoveel mogelijk voor dat eenmaal gebanden ook permanent de toegang tot Live! ontzegd worden.

Of deze maatregelen werken zal alleen de toekomst uit kunnen wijzen, maar het is in ieder geval een stap in de strijd tegen cheaters...