DS-bombardement in alle hevigheid losgebarsten

Nintendo en consorten weten van geen ophouden, het DS topic blijft gebombardeerd worden met nieuwe screenshots en DS games. De interessantste zijn er uitgepikt en hier geplaatst met een korte uitleg over hoe wij denken dat de DS gebruikt wordt. Voor meer screenshots, filmpjes en commentaar kun je in het topic terecht.

Alle opmerkingen bij de plaatjes zijn speculaties, dus verwacht geen excuses van onze kant als uiteindelijke features er niet inzitten. Anders konden we net zo goed voor Lionhead Studios gaan werken .


Egg Monster Hero

Lijkt op een RPG, het touchscreen is verdeeld in verschillende vakjes. Ieder vakje beslaat een deel van de vijand, dus het lijkt erop dat je zelf kunt selecteren waar je gaat aanvallen. Zouden we eindelijk van dat irritante missen van de vijand af zijn zonder dat je er zelf iets aan kunt doen? Misschien beweegt de vijand over je schermpje, en moet jij hem proberen te prikken met je stylo.

Spiderman

Ook Spidey lijkt weer van de partij, dit keer in een platformgame. Het touchscreen wordt gebruikt om verschillende aanvallen weer te geven. Het lijkt erop dat je de aanvallen dus zelf moet gaan selecteren. Waarschijnlijk kun je de meest vette combo's maken, als je maar snel genoeg met je stylo bent.

Yoshi's Touch & Go

Een oude bekende, want deze titel was ook al te zien op de E3. Baby Mario valt uit de lucht, en jij moet zorgen dat hem niks overkomt door landingswolkjes te tekenen. Tegenstanders zijn snel uitgeschakeld door ze te omringen met een wolkje. Hierdoor worden hun kleren nat, waarna die krimpen en ze schreeuwend ter aarde storten (of ik heb weer teveel fantasie ). Als Mario veilig op Yoshi geland is, moet je de weg voor Yoshi uit gaan tekenen.

Mr. Driller DS

Ziet er uit als een puzzlegame, klinkt als een puzzlegame, dus waarschijnlijk... is het een puzzlegame. Het lijkt een soort van Tetris, waarbij je op een slimme manier blokjes moet selecteren met je stylo waardoor er gaten ontstaan en de hele boel in elkaar stort.

Zoo Keeper

Ziet er ook weer uit als een puzzlegame, maar nu misschien gecombineerd met een dierentuinsim? Het lijkt typisch een of andere vreemde Japanse game, dus ik kan er weinig bij bedenken. De grafische stijl ziet er in ieder geval leuk en verfrissend uit.

Goemon DS

Ook Goemon maakt weer zijn rentree. Het lijkt een platformgame te worden waarbij je met je stylus de omgeving kunt beïnvloeden, zoals het trekken aan een touwtje waardoor Goemon gelanceerd wordt. Veelbelovend concept, omdat je rechtstreeks met de omgeving omgaat. Hierdoor krijg je misschien een beetje een point-en-clickadventure gevoel, maar dan met iets meer actie.

Operatiegame

Snij met je scalpstylo je patienten open en wroet die blinde darm eruit! Het lijkt er ook op dat je röntgenfoto's moet beoordelen waarbij je op zoek moet gaan naar afwijkingen. Deze patient ziet er in ieder geval nog gezond uit, of ik ben niet geschikt als dokter.

Puppy Times

Speel met je hondjes, knuffel ze en laat ze uit! Met je stylus kun je waarschijnlijk de frisbee wegslingeren, waarna je puppy's er als een gek achteraan gaan. Natuurlijk kun je ze ook aaien en borstelen, waar heb je anders een hond voor? De plaatjes zien er al mooi uit, maar als je het in beweging ziet wordt het pas echt overtuigend (filmpje te vinden in het topic).