Ex-politiechef vist als vrouw naar naaktfoto's

De politie van Dallas heeft gisteren een 39-jarige ex-collega opgepakt. Michael Meissner, een voormalig politiechef, verkleedde zich als vrouw om zo naaktfoto's van een zeventienjarige jongen binnen te krijgen.

De man heeft een nepprofiel aangemaakt op MySpace. Acterende als een vrouw vroeg hij op de pagina om naaktfoto's van minderjarige jongens. Sommige jongens die hierin trapten, hebben al een flink strafblad opgebouwd in hun jonge leventje. Volgens de recherche heeft Meissner misbruik gemaakt van zijn functie als hoofd van de politie om zo potentiële slachtoffers te vinden.

Drie jaar geleden al, toen Meissner nog politiechef in Caney City was, bracht hij de nacht door met een vijftienjarige jongen. Toen de puber dit later vertelde aan enkele vrienden van Meissner, werd de jongen door hem bedreigd. Nadat Meissner zijn harde schijf had gewist, werd deze zaak in de doofpot gestopt.

Nu heeft de recherche echter bijna vijfduizend emails en SMS'jes gevonden die een goed overzicht bieden van de ranzige praktijken van Meissner. Hieronder bevinden zich naaktfoto's en filmpjes van jonge jongens, en beschrijvingen van seksuele handelingen met kleine kinderen.

Mocht Meissner schuldig worden bevonden, dan kan hij maximaal 110 jaar in de cel belanden. Daarnaast zou hij nog een boete van zeventigduizend dollar moeten betalen.