Homo klaagt Bijbel aan om homohaat

Bradley LaShawn Fowler uit de staat Michigan klaagt twee bijbeluitgevers aan. Volgens de homoseksuele Amerikaan verkopen zij een versie van het heilige boek die hem ernstig heeft gekwetst en zelfs in strijd is met de grondwet.

Fowler eist van uitgever Zondervan een bedrag van maar liefst 60 miljoen en van Thomas Nelson Publishing 10 miljoen dollar. In hun versie van de Bijbel wordt in 1 Korintiërs 6:9 homoseksualiteit expliciet een zonde genoemd.

In een standaard King James vertaling luidt deze passage: "Weet gij niet, dat de onrechtvaardigen niet het Koninkrijk Gods beërven? Dwaalt niet: noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch verwijfden, noch ontuchtigen." Fowler beweert nu dat de twee bovengenoemde uitgevers de tekst hebben verdraaid. Volgens hem hebben zij het woord 'ontuchtigen' veranderd in 'homoseksuelen'.

In ons land, toch een van de meest homotolerante landen ter wereld, is de Bijbel echter ook niet zo lief voor homo's. De bewuste passage luidt in de Statenvertaling als volgt: "Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beërven." Volgens deze vertaling zouden lesbiennes dus echter wel naar de hemel gaan.