Massale vechtpartij op Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca heeft in de nachtelijke uren van vannacht een gigantische vechtpartij plaatsgevonden. Circa duizend zigeuners en Afrikanen waren betrokken bij het geweld. Dat meldden de Spaanse politie vandaag.

Bij de matpartij in de eilandhoofdstad Palma de Mallorca raakten vier mensen dusdanig gewond dat ze in het ziekenhuis opgenomen moesten worden. Vele tientallen andere vechtjassen kwamen er met relatief lichte verwondingen vanaf.

Een Afrikaanse man had geweigerd een zonnebril aan een zigeunervrouw terug te geven, die ze per ongeluk uit haar auto had laten vallen. Daarop ontstond de ruzie, waar zich steeds meer mensen mee bemoeiden. De politie had uren nodig om de heethoofden uit elkaar te jagen.

De geweldsexplosie was in de de probleemwijk Son Gotleu, waar verschillende bevolkingsgroepen op vijandige voet met elkaar leven. "Hier heerst oorlog. De vechtpartij van afgelopen nacht was slechts het begin". zegt de voorzitter van de bewonersvereniging van de wijk in de krant El Mundo.