Getouwtrek om baby Selena duurt voort

De ouders van de pasgeboren baby Selena uit Breda gaan in hoger beroep tegen de beslissing van de kinderrechter die afgelopen vrijdag bepaalde dat het kind voorlopig in een pleeggezin moet blijven. Bovendien willen ze via een rechtszaak afdwingen dat ze hun baby vaker mogen zien. Advocaat Lars Langenberg van het stel heeft dat vandaag aangekondigd.

Baby Selena werd kort na haar geboorte op 3 augustus weggehaald bij haar licht verstandelijk gehandicapte Bredase ouders  en in een pleeggezin geplaatst. De kinderrechter besloot afgelopen vrijdag dat het kind in de pleegzorg blijft tot er meer duidelijkheid is over vermoedens dat haar vader geen zelfbeheersing heeft en het stel geen hulp wil.

De ouders menen dat de rechter de zorgen van de Raad voor de Kinderbescherming klakkeloos heeft overgenomen terwijl daar geen reden voor is. Ze betwisten de beschuldigingen.

Volgens een aanwijzing van de William Schrikker Groep mogen de vader en moeder hun pasgeboren baby nu een keer per twee weken een uurtje zien op neutraal terrein. Via een aparte procedure probeert de raadsman voor elkaar te krijgen dat die frequentie omhooggaat, zei hij.