BelgiŽ dreigt met boycot Nederlandse mosselen

Restaurants in Antwerpen moeten Zeeuwse mosselen en oesters boycotten. Vlaams parlementslid Annick De Ridder van oppositiepartij Open VLD is daarvoor een actie begonnen, zo bevestigde De Ridder vandaag een bericht op Omroep Zeeland.

Aanleiding is dat Nederland de beloofde verdieping van de Westerschelde voor de Antwerpse haven waarschijnlijk niet tijdig klaarkrijgt. Antwerpen loopt zo veel inkomsten mis.

De Ridder, zelf bestuurslid van de Antwerpse haven, deelt nu affiches over de mosselboycot uit bij winkeliers in de stad Antwerpen. "Ik merk dat er veel steun is bij de handelaren", zei De Ridder, die opmerkt dat Nederland ook al moeilijk doet bij de heropening van de goederenspoorlijn IJzeren Rijn vanuit Antwerpen naar Duitsland.

Het parlementslid wil daarom dat Vlaanderen ook andere samenwerkingen met Nederland gaat heroverwegen, zoals de hogesnelheidstrein. Ze betwijfelt bijvoorbeeld of de gezamenlijke kandidatuur voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal 2018 wel door kan gaan "met een buur die je een mes in de rug steekt. Goed nabuurschap heeft zijn grenzen."


Belgen willen Nederland boycotten met mosselen  (foto: DAG)