Hirsch Ballin zet cybermaffia in

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) heeft de hulp van cybercrimineel Stanislav ingeschakeld om hem te helpen mensen bewuster te maken van de gegevens die zij onbeschermd op internet vrijgeven. De actie is onderdeel van zijn campagne over Veilig internetten die volgende week van start gaat.

Wie een Hyvespagina op internet heeft en kijkt op www.stanislav.nl wordt daar geconfronteerd met een filmpje van Stanislav en zijn bende die op zoek zijn naar persoonlijke informatie op Hyves.

In het filmpje zijn onbeveiligde persoonlijke gegevens van de ingelogde Hyvesgebruiker verwerkt. Zo print Stanislavs cybermaffia foto's van de Hyvesgebruiker uit en hangt deze op, op een prikbord. Ook het land waar de Hyvesgebruiker woont, zijn of haar naam en het aantal Hyves vrienden van de gebruiker komen in het filmpje voor.

Aan het einde van het filmpje staat een link naar de internetpagina's van de campagne Veilig internetten waarop ook vijf tips over veilig Hyven staan. Volgens een woordvoerder van Justitie was het filmpje gisterenavond al 400.000 keer bekeken.

FOK!-columnist Driek Oplopers neemt de actie niet serieus...