Man dood na schietpartij Nieuwegein

Er heeft gisteren een schietpartij plaatsgevonden op de Zandveldseweg in Nieuwegein. Eén man kwam hierbij om het leven. Een 51-jarige inwoner van Nieuwegein is als verdachte aangehouden door de politie.

Het slachtoffer werd gistermiddag met ernstige verwondingen in zijn auto aangetroffen door voorbijgangers. Kort nadat de gewaarschuwde agenten op de plaats van het incident waren gearriveerd, overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. De politie wil geen mededelingen doen over de identiteit van het slachtoffer.

Kort na het incident heeft een verdachte zich gemeld, hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd, maar een politiewoordvoerster liet wel weten dat zij het 'opmerkelijk' vond dat er een schietpartij plaatsvond op klaarlichte dag, voor het oog van verschillende getuigen.

Eén van de getuigen heeft laten weten dat de politie kogelhulzen had gevonden en deze markeerde in het kader van het onderzoek. De omgeving van de plaats delict bleef gedurende het onderzoek afgesloten.

Met dank aan DaMSWer voor de submit.