Terroristen boos op 'BrŘno'

Sacha Baron Cohen is bedreigd door de terroristische organisatie Al-Aqsa Martelarenbrigade, meldt World Net Daily. De terroristen zijn niet blij omdat hij hen belachelijk heeft gemaakt in de komische Brüno-film. Baron Cohen wordt er niet koud of warm van.

De militante groep uit de Palestijnse Westbank schreef in een statement erg 'overstuur' te zijn over hoe ze werden afgeschilderd in de film. De groep, die verantwoordelijk is voor tientallen zelfmoordaanslagen en vuurgevechten, wordt door Europa en Amerika aangemerkt als een terroristische organisatie.

"De film was onderdeel van een complot tegen de Al-Aqsa Martelarenbrigade", aldus een woordvoerder. "We behouden ons het recht om op onze manier te reageren tegen deze man."

In de film probeert Baron Cohen als de Oosterijkse modegek Brüno om zichzelf te laten kidnappen tijdens een ontmoeting met Ayman Abu Aita, die in de film als leider van de terreurorganisatie wordt aangewezen. Brüno raadt de ‘terrorist’ in het interview aan om zijn snor te verwijderen: "Omdat jouw koning Osama eruit ziet als een vieze tovenaar of een dakloze Kerstman."

Verslaggever Aaron Klein van WorldNet, die het statement over 'Brüno' ontving van de Al-Aqsa Martelarenbrigade, zei vandaag: "Dit zijn terroristen die fundamentele moslims zijn. Zij zijn tegen feminisme, homorechten en abortus."

Abu Aita dreigt nu om Baron Cohen aan te klagen, omdat hij erin is geluisd om mee te doen aan de film. Ook beweert hij dat hij niet meer betrokken is bij de terroristische organisatie.

Voor Baron Cohen is dit niet de eerste keer dat hij is aangeklaagd of dat hij doodsbedreigingen krijgt. Na zijn film Borat kreeg hij hier ook al mee te maken. Ook bij deze bedreiging geeft baron Cohen geen krimp, ook dit keer hoopt hij vast dat de woede wel weer overwaait.