Meldpunt onderbezetting zorg in zomer

Op internet is een meldpunt geopend waar verplegend personeel terecht kan als zijn problemen ervaren door onderbezetting in de zomer. Dat liet de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, NU'91, vandaag weten.

In de zomer moet vaak hetzelfde werk met minder mensen verzet worden, omdat personeel vakantie opneemt. Dit baart NU'91 zorgen, aangezien dit de continuïteit van de kwaliteit in de zorg in gevaar kan brengen. "De eerste knelpunten zijn al gesignaleerd", liet de bond vandaag weten.

De beroepsorganisatie wil de problemen in kaart brengen en vraagt zorgmedewerkers daarom melding te maken via www.nu91.nl. "Nu'91 bundelt alle reacties en gaat als dat nodig is in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie. Maar we zullen bovenal aantonen dat het anders moet. Patiënten, cliënten en zorgmedewerkers mogen niet de dupe worden van een gekortwiekte personeelsbezetting tijdens de zomerperiode."

Columnist Driek Oplopers vindt dat minister Klink zich nu echt eens met dit probleem moet bezighouden, in plaats van met allerlei bijzaken.