'Ik hou van je' 180.000 euro waard

Echte liefde is natuurlijk niet te koop. Maar je kunt er wel een prijskaartje aan hangen. Volgens de schrijvers van het boek You Are Really Rich, You Just Don’t Know It Yet is het horen van de woorden 'ik hou van je' ruim 180.000 euro waard. Een gezonde relatie hebben is omgerekend zo'n 170.00 euro waard en een goede vrijpartij doet rustig 120.000 euro. Het meest waardevolle bezit is echter, hoe kan het ook anders, een goede gezondheid. Die is volgens de Britse schrijvers van het boek, Steve Henry en David Alberts, ongeveer 210.000 euro waard.

Henry en Alberts proberen in hun boek een prijskaartje te hangen aan waardevolle momenten in een mensenleven die niet te koop zijn. De twee auteurs lieten meer dan duizend mensen optekenen waar ze echt gelukkig van werden, en vergeleken dit geluksgevoel met het gevoel dat mensen kregen van het winnen van een grote geldprijs. Op deze manier werd berekend hoeveel bepaalde gelukszalige momenten in een mensenleven waard zijn.

Met de resultaten willen de auteurs onder meer aantonen dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan geld alleen. "We willen mensen, vooral in deze tijden van crisis, aan het denken zetten over wat echt belangrijk is in je leven. Hopelijk doet dit boek mensen inzien hoeveel waardevolle bezittingen ze feitelijk al hebben."


'Ik hou van je' 180.000 euro waard.  (foto: DAG)