Website Brein is helemaal niet plat

De website van de stichting Brein, een organisatie die zich hard maakt voor censuur op het internet en middels torenhoge claims torrentsites, nzb indexers en andere sites voor mensen die graag eens geheel legaal een filmpje downloaden - probeert uit de lucht te halen, is helemaal niet platgelegd of beschadigd, zoals ze zelf beweren.  Dit maakte weblog GeenStijl vandaag bekend.

Een aantal dagen geleden dagvaardde Brein via een bericht op Twitter de oprichters van de populaire torrent-tracker The Pirate Bay en sindsdien zou de website van Brein constant onder vuur hebben gelegen.  Een DDOS-aanval van 'maar liefst' 96MB per seconde zou de oorzaak van de onbereikbaarheid zijn.  Echter blijkt de site van Brein gewoon online beschikbaar te zijn en op normale snelheid in te laden.

En dat niet alleen; Tim Kuik, directeur van Brein, beweerde stellig dat de site beschadigd was en dat de enige backup van de site al een jaar oud was.  Op de site staan echter gewoon alle berichten te lezen, wat erop zou duiden dat Brein het verhaal van de aanval heeft verzonnen, of op z'n minst heeft aangedikt.

Op de voorpagina van anti-piracy.nl prijkt nog steeds het bericht dat Brein de site aan het opbouwen is, maar wie even een url aanpast kan gewoon de complete site bekijken en bezoeken.

Volgens Kuik was de aanval vanmorgen afgelopen, echter verklaart dat niet hoe het kan dat er gisteren al een nieuw nieuwsbericht is geplaatst over de jongste dwangsom tegen het immens populaire en handige FTD.