Pitbulls vallen vier mensen aan

In de straten van Blackeberg, vlakbij Stockholm, hebben twee pitbulls vier mensen op straat aangevallen en zijn achter een hond aangegaan. Om erger te voorkomen moest de politie de honden ter plaatse doodschieten.

De pitbulls werden agressief toen hun eigenaars de pitbulls wilden scheiden. De honden beten hun baasje. "De honden gingen toen lopen en vielen nog twee mensen aan. Ook zij werden gebeten. Ze hebben daarna hun tocht voortgezet. We weten niet of er nog andere mensen slachtoffer werden van de pitbulls", laat Gert Fredlin van de Stockholmse politie weten.

Twee van de slachtoffers werden naar het ziekenhuis afgevoerd met een ambulance. De andere twee slachtoffers werden met spoed door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Alle vier hebben zijn ernstige bijtwonden aan borstkas en benen.

De eigenaren moeten opdraaien voor de daden van hun honden: zij worden verdacht van het toebrengen van verwondingen aan derden. "Wie zijn hond niet aan de lijn houdt begaat al een overtreding. Wie zijn hond helemaal niet onder controle kan houden en de andere honden gaan aan het vechten, maakt zich schuldig aan het toebrengen van slagen en verwondingen", aldus Fredlin.