Michael Jackson overleden

Michael Jackson is vanavond met spoed naar het ziekenhuis gebracht in Los Angeles. Bronnen vertellen dat het om een hartstilstand gaat en dat hij in de ambulance gereanimeerd is.

Om 12:21 uur plaatselijke tijd (21:21 uur in Nederland) werd alarmnummer 911 gebeld. Zijn moeder is volgens website TMZ.com onderweg naar het ziekenhuis om haar zoon te bezoeken.

Update 23:19
Joe Jackson, Michaels vader, meldt dat zijn zoon in zeer slechte conditie verkeert en dat zijn broers onderweg naar UCLA zijn.

Update 23:46
Zojuist is het bericht binnen gekomen dat Michael Jackson op 50-jarige leeftijd zou zijn overleden. Hij laat drie kinderen na: Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson en Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Update 23:58
LaToya Jackson schijnt huilend het ziekenhuis in gerend te zijn na het bericht van het verlies van haar broer. Een onbevestigde bron meldt dat Jackson reeds overleden was toen de medici arriveerden bij de verblijfplaats van Jackson.

Update 00:28 
Inmiddels bevestigen ook de LA Times, Associated Press en CBS news het overlijden van Michael Jackson. 

Update 01:45
De gezaghebbende en onafhankelijke nieuwszender CNN heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Hiermee bestaat er geen enkele twijfel meer over de dood van de popster: hij heeft om 2:26pm (23:26 uur Nederlandse tijd) zijn laatste adem uitgeblazen.

Update 02:15:
Over enkele minuten een persconferentie. We houden jullie op de hoogte.

Update 02:59:
Nog geen persconferentie. Wel heeft een woordvoerder van de Los Angeles Police Department aangegeven dat de politie rond 16:00 uur lokale tijd ingelicht is over de situatie rond Jackson. Er zal autopsie op het lichaam uitgevoerd worden om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.

FOK-columnist Bornfree neemt hier afscheid van Michael.


Michael Jackson (1958-2009)

 

Stem op je favoriete Michael Jackson-hit en bekijk ook het topic over Michael Jackson op ons forum.