Politie pakt man die burgemeester bedreigde

De politie heeft gisteravond een 48-jarige man aangehouden die enige tijd daarvoor had geprobeerd de woning van burgemeester Sjoukje Haasjes-van den Berg van de gemeente Lith in Maren-Kessel (Noord-Brabant) binnen te dringen. Dat meldde de politie.

De gemaskerde verdachte belde aan en probeerde de woning binnen te dringen toen de burgemeester de deur opende. Haasjes-van den Berg hield de man tegen, waarop deze een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn zak haalde en dat op haar richtte.

Volgens de politie reageerde de burgemeester kordaat. Ze dook onder de arm van de man door, rende naar de buren en schreeuwde om hulp. Na een zoektocht trof de politie de verdachte aan in een sloot, in een maïsveld werden een namaakvuurwapen en kleding gevonden. De verdachte is een inwoner van Maren-Kessel, een kerkdorp van Lith.

De politie zegt te vermoeden dat de man het had voorzien op de echtgenoot van de burgemeester "in zijn functie als militair". Hij was niet thuis. De motieven van de man zijn nog onduidelijk, aldus de politie.