Roemeens feestbeest in Europees parlement

Elena Basescu (29),  ex-model en dochter van de Roemeense premier, behaalde eergisteren 4,2 procent van de stemmen bij de Europese verkiezingen, waardoor zij een zetel krijgt in het Europese parlement. Elena moet het in haar eentje rooien in het parlement, want in haar papa’s partij was ze niet welkom.

Elena Basescu de ‘Paris Hilton’ van Roemenië, vooral bekend vanwege haar aanwezigheid op celebrityfeestjes, wil haar kiezers niet teleurstellen als vers gekozen Europarlementslid. ‘De media hebben me afgeschilderd als een domme vrouw, maar ik heb tijdens mijn campagne aangetoond dat ik meer in mijn mars heb,' zei Basescu maandag tegen RFI radio.

De dochter van de president begon op jonge leeftijd als mannequin en werd beroemd om haar knappe uiterlijk. In 2007 veranderde ze van feestbeest in politicus. Ze ging aan de slag in de politiek en werd gekozen tot secretaris-generaal van de jongerenafdeling van de Liberale Democraten.

Haar vaders partij, de Democratische Liberale Partij, wees haar deelname af, omdat ze bang waren door haar dalende populariteit stemmen te verliezen. Daarom deed Basescu als onafhankelijke stem mee aan de Europese parlementsverkiezingen, wat haar zondag 4,2 procent van de stemmen opleverde.

Elena is niet de enige mooie society meid die een rol in de politiek ambiëert.  Zo is de Russische schone Maria Sergeyeva (24), door critici ook wel 'Poetins pin-up' genoemd, ook hard op weg naar een mooie politieke carriere.  The Daily mail suggereert zelfs dat ex-president Poetin de filosofiestudente een ministerpost zou willen aanbieden om meer jongeren te betrekken in de politiek. En ook Silvio Berlusconi is niet vies van een schone dame op de kandidatenlijst van zijn partij.


Roemeens feestbeest in Europees parlement  (foto: DAG)