Bange gevangene mag naar huis

Een 20-jarige Schiedammer, die wordt verdacht van een poging tot doodslag, is voorlopig op vrije voeten gesteld. De man zegt het zwaar te hebben in de gevangenis en mag daarom van de rechtbank in vrijheid wachten tot de rechtszaak tegen hem wordt behandeld, meldt het AD.

De Schiedammer kwam zich deze week verantwoorden in de rechtszaal. Maar omdat het onderzoek naar de bloedsporen op zijn schoenen niet op tijd klaar is, moest de zaak worden aangehouden.

De kleerkast gaf toe dat het afzien is in de cel waar hij in voorarrest zit. Tussen de zware jongens is hij ineens een stuk minder stoer. Zijn advocaat in de rechtszaal: ‘Een paar keer ben ik al langs geweest, omdat hij helemaal stuk zat. Hij zit daar tussen mensen, van wie hij had gedacht nooit mee in contact te zullen komen. Hij vindt het verschrikkelijk en ziet er geen gat meer in.’

De verdachte zelf met een timide stem: ‘Ik zit helemaal te trillen van de stress. Ik zit daar tussen mensen die heel ernstige feiten hebben gepleegd. Ik vind dat ik daar niet tussen hoor.’

De Schiedammer moet terechtstaan voor het in elkaar schoppen van een 22-jarige feestvierder bij de kerstbomenverbranding. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.


Bange gevangene mag naar huis  (foto: DAG)