Flyer met sexy Poolse paus verboden

In Groot-Brittannië is een flyer verboden waarop wijlen paus Johannes Paulus II te zien is in een erotische houding met een schaarsgeklede blondine. In zijn hand heeft de Poolse paus, die in 2005 overleed, een fles met bier. De flyer van een nachtclub in Ipswich is door de Engelse Reclame Code Commissie als beledigend bestempeld, na klachten van boze katholieken en Polen.

Ook de Ipswich & Suffolk Council for Racial Equality (ISCRE) bemoeide zich met het conflict en bestempelde het als religieuze discriminatie. Jane Basham, directrice van ISCRE zei: "het uitbeelden van de overleden Poolse paus op deze manier was overduidelijk beledigend." De organisatie voor gelijkheid van rassen is erg teleurgesteld dat de club noch het marketingbureau dat de flyer ontwikkelde excuses wil aanbieden aan de Polen en de katholieken.

De flyer was bedoeld om een feest aan te kondigen in de nachtclub Club Fire. Het marketingbureau wil niet onderkennen dat  de flyer racistisch was of dat het onverantwoordelijk seks met alcohol associeerde.  "We hebben ons niet gerealiseerd dat de nationaliteit van de paus de eerste associatie met hem zou zijn en dat dit als denigrerend kon worden opgevat door de Poolse gemeenschap", aldus een woordvoerder van het marketingbureau.

Kijk ook eens op het NWS-forum voor dit onderwerp! 


Flyer met sexy Poolse paus verboden  (foto: DAG)