Wii nu snelst verkopende spelcomputer

Het gaat uitstekend met de verkoop van de Nintendo Wii. Dit stelde de grote baas van Nintendo, Satoru Iwata, gisteren op de Game Developers Conference in San Francisco. Volgens Iwata ging de Nintendo Wii inmiddels 50 miljoen keer over de toonbank en neemt het daarmee de titel van snelst verkopende spelcomputer ooit over van de Playstation 2.

Met het succes van de Wii komt er volgens Iwata 'een droom uit'. De Japanse firma had naar eigen zeggen niet verwacht dat de revolutionaire manier van gamen zo aan zou slaan. 'Het zijn niet langer alleen de 18-jarigen die spelen met de Wii. Ook huisvrouwen zijn gaan gamen Dit is meer dan waar we ooit op gehoopt hadden.' Maar het succesverhaal van Nintendo gaat verder.

Ook het 'kleine broertje' van de Wii, de Nintendo DS, gaat als een speer. Ruim een week geleden passeerde de verkoop van de DS de magische grens van 100 miljoen. Hiermee schaart de kleine spelcomputer zich in een illuster rijtje van goed verkopende gameconsoles. Alleen de Playstation 2 (137 miljoen), de Game Boy (118 miljoen), en de eerste Playstation (102 miljoen) verkochten beter.


Wii nu snelst verkopende spelcomputer  (foto: DAG)