Vonnis in Fritzl-zaak verwacht

Naar verwachting krijgt Josef Fritzl vandaag te horen hoeveel jaren hij in de cel moet slijten. De 73-jarige Oostenrijker verdwijnt vrijwel zeker levenslang achter de tralies. Het 'Monster van Amstetten' bekende gisteren in de rechtbank in Sankt Pölten onverwacht alsnog alle aanklachten.

Op de eerste zittingsdag had Fritzl alleen incest, wederrechtelijke vrijheidsberoving, verkrachting en bedreiging met geweld toegegeven. Gisteren kwamen daar bekentenissen van moord en slavernij bij. De verdachte besloot daartoe na het zien van de getuigenis van zijn dochter Elisabeth een dag eerder. "Ik heb spijt van wat ik heb gedaan", voegde hij eraan toe.

Josef Fritzl en zijn vrouw Rosemarie gaven in 1984 hun toen 18-jarige dochter Elisabeth als vermist op. In werkelijkheid hield haar vader haar 24 jaar gevangen in de kelder onder hun huis in Amstetten. Fritzl verwekte bij Elisabeth zeven kinderen en hield naast zijn dochter enkele van die kinderen gevangen in de kelder.

Vandaag moet de jury Frizl eerst schuldig bevinden, maar dat is een formaliteit nu hij een volledige bekentenis heeft afgelegd. Het vonnis van de rechtbank wordt vanmiddag verwacht.

Een moordenaar, verkrachter en slavendrijver  (foto: ANP)