Ravage na ongeluk op A1

Een ernstig ongeluk met een tankwagen heeft voor een enorme ravage gezorgd op de A1, tussen Amsterdam en Amersfoort. De snelweg is ter hoogte van Laren in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Een tankwagen is door een nog onbekende oorzaak door de middenberm geschoten. Drie auto's raakten betrokken bij het ongeval, een persoon raakte gewond.

Verwacht wordt dat de opruimwerkzaamheden tot na de avondspits gaan duren. Het verkeer kan omrijden via de A6 en de A27.

Update 18.20 uur

Bij het ongeval vanmiddag rond 13.00 uur zijn twee mensen gewond geraakt, waarvan een ernstig. Het ongeval onstond nadat een invoegende automobiliste de A1 richting Amersfoort opreed, en door een nog onbekende oorzaak dwars op de weg kwam te staan.

Een lege tankwagen knalde tegen de auto aan en schoof vervolgens tegen een passerende taxi aan, waardoor de taxi klem kwam te zitten tussen de tankwagen en de vangrail. Een derde automobilist botste daarop weer tegen de vangrail.

De vrachtwagenchauffeur moest door de brandweer uit zijn truck bevrijd worden. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De invoegende automobiliste is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Door de ravage was de snelweg vrijwel de hele middag afgesloten geweest. Inmiddels is de snelweg in beide richtingen weer open.