Belgische Joden boos op VRT

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft het wederom aan de stok met Belgische Joden. Vorig jaar was dat nog om de Vlaamse kok die het lievelingskostje van Adolf Hitler wilde klaarmaken in een kookprogramma. Het fragment werd echter niet uitgezonden en bleek later een HOAX te zijn.

Nu gaat het de Joden echter om een filmpje van de Vlaamse versie van Man Bijt hond. Het filmpje, getiteld: 'Joden weer wat boos', werd afgelopen vrijdag uitgezonden op VRT. Man bijt hond maakte het filmpje naar aanleiding van de commotie die ontstaan was onder de Belgische Joden nadat de Vlaamse minister van cultuur op zijn blog de moorden in Dendermonde had vergeleken met de zinloosheid van de oorlog in de gaza strook.

In het filmpje wordt laconiek gebracht dat de Joden ‘weer eens boos zijn’ vervolgens somt een stem de organisaties op waar de Joden nog niet boos op zijn. Ook onderwerp van gesprek is een afbeelding in het filmpje van een stereotype Jood die veel in nazipropaganda voorkwam. Het Joods Actueel Magazine bestempelt het filmpje als een lastercampagne tegen het oude volk.

Voorzitter Guy Peeters van de Raad van Bestuur van de VRT verklaarde dat ze het voorval nog moeten bespreken in de volgende vergadering. Ook zei hij niet veel te kunnen doen en dat de verantwoordelijkheid volledig bij de programmamakers ligt.

 De joden 'weer wat boos'