'Jezus redt' moet van het dak

Een gelovige bewoner in de Zuid-Hollandse gemeente Giessenlanden moet binnen acht weken de tekst 'Jezus redt' van zijn dak verwijderen. Hij heeft de tekst, die bijna het hele dak beslaat, erop geschilderd onder de vrijheid van godsdienst, levensovertuiging en meningsuiting.

Indien hij na acht weken de tekst niet heeft verwijderd, krijgt hij een boete van 500 euro per week. De bewoner van de woning aan de Langeraadweg meldde al dat hij niet van plan was om iets aan zijn woning te veranderen, hij ligt al langer overhoop met de gemeente over de tekst.

"In de voorschriften in de Woningwet en de welstandsnota zijn regels democratisch vastgelegd en die gelden voor iedere inwoner"
, aldus de gemeente. "De tekst op het dak voldoet aan geen enkel criterium en moet dus worden verwijderd."

Ondanks brievenwisselingen tussen de bewoner en de gemeente blijft de gemeente bij dit besluit. De familie heeft al veel reacties gehad op het besluit van de gemeente. "Wij hebben zoveel reacties gehad, óók van allerlei mensen met titels voor hun naam, die zeggen dat de gemeente geen enkele bevoegdheid heeft om die tekst te verbieden. Sommigen van die mensen zijn het niet eens met de tekst, maar het gaat ze om het principe. Onze advocaat wil voor een maximumbedrag van 2500 euro desnoods jarenlang procederen. Wat mij betreft gaan de letters er nooit af."

Met dank aan Andiamo voor de submit .