Darts: Drie Nederlanders door op PDC WK

Co Stompé, Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld zijn er in geslaagd om de kwartfinales van het PDC WK te behalen. Vincent van der Voort maakte ook nog een kansje op een plaats bij de laatste acht, maar wist niet van zijn tegenstander te winnen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er drie Nederlanders in de kwartfinale van het PDC WK staan.

Stompé was de eerste Nederlander die gisteravond in actie kwam. De Nederlander was met 4-0 te sterk voor Wayne Mardle. Vooral het uitgooien van 'dubbels' ging de Nederlander goed af. Bij een score van 3-0 in sets had Stompé een percentage van vijftig procent op het uitgooien van dubbels. Ook Klaasen ondervond nauwelijks problemen in zijn partij tegen Andy Hamilton. The Young Matador zegevierde uiteindelijk met 4-1.

De partij tussen Van Barneveld en Baxter was een ware thriller en leek veel op de finale van BDO WK Darts op Frimley Green in 1999. Barney begon sterk en pakte een voorsprong van 2-1 in sets. Vervolgens was het Baxter die de voorsprong pakte en kon bij een stand van 2-3 gooien voor de wedstrijd. Op dat moment werden de rollen weer omgedraaid en trok onze landgenoot bij een stand van 3-3 in sets en 5-5 in legs aan het langste eind. Na twee pijlen te hebben gemist op de winnende dubbel, was het met de derde raak.

Van der Voort was de laatste Nederlander, die in actie kwam. Hij moest echter zijn meerdere in James Wade erkennen. Geen moment kwam de Nederlander in de wedstrijd. Zijn opponent was constanter en werd zo de achtste en laatste darter die zich verzekerde van een plek in de kwartfinales.

Kijk voor meer dartsnieuws op FOK!sport!