Vrouw wil geen dominante man

Psychologen gingen er altijd van uit altijd dat vrouwen sterke, dominante mannen prefereren. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat vrouwen liever een partner kiezen die voor hun prestatie en kunde erkend wordt.

Dominante mannen worden wel aantrekkelijk gevonden door vrouwen wanneer het sportprestaties betreft, maar vrouwen zullen voor langdurige relaties niet snel een man kiezen die anderen tot een ondergeschikte positie dwingt. Onderzoek onder vrouwelijke studenten aan twee Amerikaanse universiteiten heeft dit uitgewezen. De testpersonen moesten beschrijvingen over mannen lezen en vervolgens bepalen hoe aantrekkelijk zij deze man vinden.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat bepaalde dominante eigenschappen wel aantrekkelijk werden gevonden in een sportcontext, maar wanneer het om een serieuze relatie ging, werden deze eigenschappen als onaantrekkelijk beoordeeld door de vrouwen. Uit deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat de vrouwen geen dominante mannen willen wanneer het langetermijnrelaties betreft. De reden hiervoor is dat de man dan waarschijnlijk ook de baas zal willen spelen in de relatie.

Met dank aan kwiwi voor de submit.