Nederlandse militairen schieten mascotte door kop

Rattaplan, de lieve mascotte van de Nederlandse militairen in Uruzghan is omgekomen door een kogel door haar kop. Vele spreken over een beestachtige executie.

De golden retriever is vorig jaar geboren in een Afghaanse uitkijkpost, maar had al snel de voorkeur om bij de Nederlanders te blijven. Het hondje liep steeds achter de militairen aan. de militairen besloten zich toen als oppas op te offeren en zorgden met veel liefde voor Rattaplan. Ook de daarop volgende peletons sloten het knuffeldiertje in hun hart.

Dat honden trouw zijn, bleek wel uit het feit dat Rattaplan enorm gromde tegen de Afghaanse soldaten. Ook de tolken waren niet welkom op het terrein van de persoonlijke waakhond.

Toen de Nederlandse militairen niet meer optimaal voor het hondje konden zorgen, en zagen dat Rattaplan steeds magerder werd, schonken ze het beestje aan een Afghaanse politiepost. Rattaplan was het daar niet mee eens, en holde wederom achter de Nederlanders aan. 

De Hollanders constateerde dat de mensen in de politiepost ook niet goed voor hun mascotte konden zorgen. De luitenant van de 45ste pantserinfanteriebataljon kon het leed niet langer aanzien en was onverbiddelijk. Hij liet de hond doodschieten. 

Met dank aan hartje69 voor de submit