Tilburg woest over vertrek Fontys sportopleiding

Fontys heeft gisteren bekend gemaakt dat ze haar sportopleidingen in Tilburg en Sittard wil verhuizen naar Eindhoven. De gemeente Tilburg heeft hier vandaag woedend op gereageerd. Wethouder Jan Hamming laat weten dat de school volgens hem contractbreuk pleegt. De keuze van Fontys om naar Eindhoven te vertrekken zal een groot gat in de begroting voor een nieuwe topsporthal in het noorden van de stad slaan. Hamming dreigt daarom met een schadeclaim.

Onderhandelingen 

De afgelopen weken zijn er verregaande onderhandelingen gevoerd tussen Fontys en de gemeente Tilburg over onder meer het gebruik van de nieuwe sporthal. "De keuze voor een nieuwe vestiging in Eindhoven is niet in het belang van het onderwijs. Het gaat om geld van de belastingbetaler en dat is onverteerbaar omdat in Tilburg investeringen zijn gedaan en alles klaar staat", aldus de gemeente.

Accommodatie Sporthogeschool Eindhoven 

De keuze van Fontys om te verhuizen is gemaakt omdat de huidige vestigingen in Tilburg en Sittard ontoereikend zijn en dringend verbeterd moeten worden. De nieuwe Sporthogeschool in Eindhoven zal dichtbij het nationale zweminstituut, het bestaande indoor sportcentrum, de ijsbaan en de sportvelden komen. Ook zullen er indooraccommodaties voor de tweeduizend studenten en 125 werknemers gebouwd worden.

De perspectieven die de gemeenten Tilburg en Sittard bieden vindt Fontys minder interessant dan de plannen voor Eindhoven. Indien alle vergunningen op tijd rond zijn, zal de nieuwe Fontys Sporthogeschool in Eindhoven zijn deuren openen bij aanvang van het studiejaar 2012-2013.