Agent met coke doodgeschoten door collega's

In het West-Surinaamse district Nickerie is een politieagent die in het bezit was van vijftig kilo cocaïne doodgeschoten door collega's. Het incident heeft zich gisteren in de rijstpolders van Nickerie voorgedaan. Een medeverdachte is door de agenten aangehouden. Voor het onderzoek in de zaak heeft de politie van Nickerie versterking gekregen van agenten uit Paramaribo.

De agenten kregen een tip dat drugscriminelen een partij cocaïne vanuit Nickerie naar Paramaribo wilden vervoeren. De neergeschoten agent bleek hier aan mee te werken. Toen hij merkte dat hij achtervolgd werd, wilde hij zo snel mogelijk van de cocaïne af. In volle vaart reed hij door de polders om zijn collega's te ontvluchten.

De agent werd door zijn collega's aangetroffen naast de geopende kofferbak van zijn auto. Hij had inmiddels een plastic zak met cocaïne weggegooid en trok zijn vuistwapen, zodat hij op zijn achtervolgers kon schieten.

De agent was echter niet snel genoeg, want zijn collega's wisten hem neer te schieten. In de omgeving van de plaats waar de agent aangetroffen werd, werd nog een plastic zak cocaïne gevonden. Het onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat de 'cocaïneagent' tot over zijn oren in de drugstransacties zat.