Kredietcrisis boeit ook jongeren

De kredietcrisis houdt ook jongeren bezig. Uit een enquête die NOS Headlines samen deed met het Top-X-jongerenpanel van EénVandaag blijkt dat ruim 80 procent van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar de afgelopen week met familie of vrienden over de crisis heeft gepraat.

Ruim 1750 jongeren tussen de 12 en 24 jaar vulden de enquête in. Ze zijn goed op de hoogte van de problemen. Meer dan de helft weet waar het allemaal over gaat. Driekwart van de jongeren volgt het nieuws over wat er gaande is. De meesten zijn ook tevrede over de hoeveelheid aandacht vanuit de media voor de economische crisis. Twintig procent van de jongeren vindt dat de Nederlandse kranten, televisiezenders en internetsites te veel aandacht besteden aan de crisis.

Bijna een kwart van de ondervraagden is bang dat de crisis hen persoonlijk raakt, bijvoorbeeld doordat ze geen hypotheek kunnen krijgen. Maar driekwart maakt zich niet meer zorgen dan normaal of boeit het helemaal niet.

De aanpak van de Nederlandse regering is tenslotte reden tot tevredenheid onder de ondervraagden. Het merendeel denkt dat het allemaal wel weer op z'n pootjes terecht komt.