Maryam Hassouni ongelukkig na Emmy

Het winnen van een Emmy Award lijkt de droom van elke acteur of actrice. Voor Maryam Hassouni was de Amerikaanse televisieprijs, die ze kreeg voor haar rol als terrorist in de tv-film 'Offers', echter geen geschenk uit de hemel. "Na de Emmy heb ik anderhalf jaar geen audities gedaan en niet meer gespeeld", vertelt ze in het weekblad Gala. "Ik voelde me erg ongelukkig."

Aan de aanbiedingen die ze kreeg, nadat ze eind 2006 met de prijs werd verrast, heeft het niet gelegen. "Integendeel. Er kwamen allerlei films en series op mijn pad, maar dan moest ik steeds een onderdrukte Marokkaanse vrouw spelen", legt ze uit. "Daar heb ik geen zin in, want Marokkaanse vrouwen zijn niet zielig en onderdrukt. Aan dat vooroordeel werk ik niet mee."

Inmiddels kan de 23-jarige actrice, die bekendheid verwierf door haar rol in de tv-serie Dunya & Desie, weer lachen. "Het gaat langzaam beter", zegt ze. "Zolang ik kan spelen, gaat het goed; van acteren word ik nu eenmaal gelukkig." Een gebrek aan rollen om te spelen, heeft ze dan ook niet. Volgende maand begint ze met de opnamen van de Net 5-serie Verborgen Gebreken. Hassouni is momenteel te zien in de kinderfilm 'Anubis - het pad der 7 zonden'.

Infographic: Nederlandse Emmy winnaars


Maryam Hassouni ongelukkig na Emmy  (foto: DAG)