Raadslid: Lazrak wél benaderd door Marokko

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Fouad el Haji blijft achter zijn eerdere verklaring staan dat het voormalig SP-Tweede Kamerlid Ali Lazrak door de Marokkaanse geheime dienst is benaderd. Dat heeft de Rotterdamse PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst vanmiddag gezegd.

El Haji zei woensdag in het televisieprogramma Pauw & Witteman zeker te weten dat een ex-Kamerlid van Marokkaanse komaf was benaderd door de geheime dienst van zijn land. De gewezen volksvertegenwoordiger zou medewerking hebben geweigerd. El Haji noemde geen naam tijdens de uitzending.

Hij stelde gisteren  dat het om Lazrak ging. Lazrak zei vanochtend op Radio 1 dat hij de PvdA-politicus wegens smaad zal aanklagen als hij bij zijn beweringen blijft.

Volgens Van Heemst is El Haji ongelukkig met zijn uitlatingen. "Hij vond het niet chic om namen te noemen, maar daarmee heeft hij het tegenovergestelde effect bereikt. Iedereen begon te speculeren en dat leidde tot verschillende verdachtmakingen. Hij heeft daarmee heel veel mensen in verlegenheid gebracht." Om daaraan een einde te maken, besloot El Haji alsnog de naam naar buiten te brengen.

Van Heemst noemde het verstandig als beide hoofdrolspelers contact met elkaar zoeken om de zaak te bespreken.