4 jaar cel voor ontucht met voetbaljeugd

Een 60-jarige leider van een jeugdvoetbalteam in Eindhoven is veroordeeld tot vier jaar cel voor het plegen van ontucht met vier pupillen. Van de vier jaar is één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar, meldt de rechtbank in Den Bosch vandaag. De verdachte pleegde ontucht tussen augustus 2006 en juni vorig jaar. De pupillen waren toen jonger dan 16 jaar.

De rechter hield bij de straf rekening met het verleden van de verdachte. De man is in 1988 al eens veroordeeld tot een celstraf van een jaar voor ontucht met een minderjarige. Ook schreef hij begin jaren tachtig een deels autobiografisch boek over pedofilie.

In de hoogte van de straf woog volgens de rechter ook mee dat de verdachte zich totaal niet bekommerde om het lot van de slachtoffers, terwijl zij in een afhankelijke positie van hem stonden. Hij heeft volgens de rechter ernstig misbruik gemaakt van die situatie.

De voetballeider weigerde medewerking aan persoonlijkheidsonderzoeken. Daarom is niet duidelijk of hij aan een geestelijke stoornis lijdt en daarom is ook geen tbs opgelegd. De man moet aan twee slachtoffers schadevergoeding betalen.

De man was ook nog ontucht met een vijfde minderjarige ten laste gelegd, maar de rechtbank achtte dat niet bewezen.