Fietser sleurt hond de dood in

In Utrecht is zaterdagavond een rottweiler overleden nadat een of andere idiote fietser het beest meesleurde aan een uitlaatlijn. De nog onbekende fietser liet de hond meer dood dan levend achter in de Agnietenstraat, toen het dier echt niet meer verder kon. Getuigen zagen nog hoe de man probeerde de bloedende hond mee te krijgen, voordat hij opgaf en wegfietste.

Toen de gewaarschuwde dierenambulance arriveerde, was de hond al stervende. Een woordvoerder van de dierenambulance laat in het AD weten dat de man de hond expres moet hebben gekweld: ''Je moet op warme dagen sowieso niet met een hond gaan rennen. En deze fietser móet gemerkt hebben dat de hond leed. Hij bloedde als een rund: er lag een spoor van bloed op de straat, en hij schuimbekte omdat hij oververhit was. Zo iemand mogen ze van mij aan de hoogste boom opknopen.'' Volgens de woordvoerder was het op zich een gezonde hond, die lange tijd moet zijn meegetrokken, want een rottweiler overlijdt niet zomaar.

De rottweiler was gechipt. Uit die gegevens blijkt dat het dier luistert naar de naam 'Tysen' en dat de eigenaar in Vleuten woont. Die informatie kan echter verouderd zijn. Soms verkopen eigenaren hun hond door en vergeten ze de informatie over te zetten. De hondenbrigade van de politie onderzoekt de zaak.

Met dank aan ZoeterMark en DJMO voor de submit.