Boze man betaalt met 215 kilo kleingeld

Een Belg werd laatst zo boos toen de energierekening op de mat plofte, dat hij het elektriciteitsbedrijf met gelijke munt wilde terugbetalen. Maar liefst 931,02 euro bedroeg de naheffing, en dat vindt Patrick Janssen uit Wilrijk toch wat te gortig. Uit protest zal de Belg het volledige bedrag voldoen in eurocentjes.

Het totale gewicht van de muntjes bedraagt 215 kilogram. Omdat geen enkele portemonnee dit gewicht kan houden, zal Janssen het geld per kruiwagen van Wilrijk naar het hoofdkantoor van Electrabel in Antwerpen brengen. Met de ludieke actie wil de Belg een vuist maken voor hen, die moeite hebben met dergelijke hoge naheffingen en zulke rekeningen niet meer kunnen betalen.

Janssen hoopt dat zijn protest een grote steun is voor gezinnen in financiële problemen."Tegenwoordig worden bijna alle prijzen van basisproducten eenzijdig door de leveranciers verhoogd. Zij gaan er van uit dat de klant hun bijna woekerprijzen zonder probleem kan betalen. Niet dus!", vindt hij.

Wie de unieke kruiwagentocht wil meemaken, moet zorgen dat hij vrijdag in België is. Janssen begint de zware tocht om 13.00 uur, en zal naar verwachting een uur later op zijn eindbestemmming zijn.