Politie waarschuwt voor duplowagens

De Utrechtse politie heeft de afgelopen twee maanden een toename van de verkoop van zogenoemde duplowagens gesignaleerd. Het gaat om gestolen auto's met de identiteit van een andere, niet ontvreemde auto. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

De auto's staan veelal te koop aangeboden op veilingsites. De daadwerkelijk verkoop geschiedt meestal ver onder de gebruikelijke prijs op een anonieme plek, bijvoorbeeld bij een wegrestaurant.

De koper komt er bij een gelegenheid als een apk-keuring pas achter dat hij in een gestolen wagen met gestolen of vervalste kentekenplaten rondrijdt. De eigenaar van de niet gestolen auto loopt de kans dat hij boetes die met de duplowagen zijn opgelopen, op de deurmat vindt.

De Utrechtse politie heeft een groot aantal tips op internet gezet om de aankoop van een duplowagen te voorkomen. De opmerkelijkste daarvan is het op de foto zetten van de verkoper bij het voertuig. Een eerlijke verkoper zal het misschien vreemd vinden, maar een crimineel zal het bijna zeker weigeren, aldus de politie.