Vrouw stopt zelf rat in eten

Een rat die een vrouw in een chic restaurant op haar bord aantrof, blijkt uit een laboratorium te komen. De vrouw, Debbie Miller uit Appleton, is opgepakt voor afpersing en aanstootgevend gedrag. Ze wordt ervan beschuldigd de rat zelf in het eten te hebben gestopt. "Witte ratten worden alleen in laboratoria gebruikt en komen niet in het wild voor", zegt de openbaar aanklager.

De 41-jarige vrouw vond de rat 17 april in haar lunch van het Seasons Restaurant in Grand Chute. Ze dreigde de media te waarschuwen, tenzij de eigenaren haar 500 duizend dollar (312.500 euro) schadevergoeding zouden geven.

De eigenaren droegen de rat, met een lijf van ruim 11 centimeter en een staart van 9 centimeter, over aan hun verzekeringsmaatschappij. Onderzoekers contstateerden dat de rat een witte labrat was. Ook stelden zij dat het knaagdier in een magnetron was gekookt, terwijl het restaurant die niet gebruikt in de keuken. De verzekeringsmaatschappij heeft daarom de politie erbij gehaald.

Zelf zegt Miller allerlei medische behandelingen nodig te hebben gehad. Alleen heeft ze nog geen enkele doktersrekening kunnen laten zien.

De vrouw uit Wisconsin zit sinds maandag in de gevangenis met een borgsom van 1500 dollar. Donderdag moet ze voor de rechtbank komen. Een gevangenisstraf van maximaal 3,5 jaar hangt haar boven het hoofd.